Следва

Marine Serre, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Wе love: Шарлот Казираги в рекламнaта кампания на CHANEL - SS 2021

Шарлот Казираги, новият посланик и говорител на CHANEL, считано от декември 2020-та насам, е героинята в рекламната  кампания на ready-to-wear колекцията на модната къща за Пролет/Лято 2021. Снимките са от Монако, автори са Инес ван Ламсверде и Винуд Матадин

All fashion преди 3 години

Разкошна кестенява коса, светло око, аристократично излъчване, сексапил... 34-годишната Шарлот, дъщеря на Каролина Монакска и Стефано Казираги, 11-та по ред за наследяване на престола в Княжество Монако, е красавица, която казва за себе си: "Имам чувството, че съм родена в Шанел". Майка й, принцеса Каролина, носи дрехи на марката през цялата си бременност, а младата Шарлот е любимка на покойния Карл Лагерфелд, който я насърчава да учи поезия и литература, докато е още тийнейджърка.(Четете още: "Внучката на Грейс Кели се омъжи в Saint Laurent и диамантите на баба си")

"Историята на Шарлот в Монако разказва кинематографичната идея за ден и нощ, - обяснява идеята на снимките холандския фотографски дует.- Постановката е на едни и същи места, само че през деня и през нощта, така сякаш Шарлот се колебае между мечтата и реалността. Задаваме си въпроса, тя истинска ли е, или е привидение, блуждаеща около мястото, към което, макар и не изцяло, принадлежи?".

През деня и през нощта, в черно-бяло или в цвят, в басейна или спалнята, Шарлот Казираги въплащава в митично Монако особената кинематографична естетика, която вдъхновява Виржини Виар, креативният директор на френската модна къща, за създаването на колекцията (разглеждаме цялата ТУК).  

Шарлот е близка с CHANEL от младите си години: още през 2012 година тя се снима за пръв път за книгата The Little Black Jacket: Chanel's Classic Revisited by Karl Lagerfeld and Carine Roitfeld, посветена на историята на изключителния черен туиден жакет на марката. Дамата носи много Шанел, има излъчване Шанел, а и е на години, на които много им отива да се обличат в Шанел (не че има такива, на които не им отива). Кампанията е елегантна и някак приземена, усещането е, че, стига да пожелаеш, и ти ще си принцеса в следващия миг - внушение, много просто наглед, супер трудно за изпълнение. Поздравления за екипа!  

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.