Следва

Мария Бакалова почти с Оскар, след като взе Наградата на критиците. Нейната Prada и останалите звездни тоалети от снощи

Най-шокиращите моменти от Интервюто на Хари и Меган с Опра: тя е мислила за самоубийство, а той е "много наранен"

Остава да видим как Двора ще отговори на хвърлената ръкавица...   

Celebrities преди 3 години

Както писахме, Опра организира медийното събитие на годината: първото съвместно интервю на Меган и Хари като не-кралски особи. Въпреки че наскоро пуснатата биография на двойката обхваща някои от причините, стоящи зад решението им, те не работят директно с авторите на книгата и нищо в нея не е сто процента сигурно. Като такова, интервюто при Опра от вчера, 7-ми март, е първият път, в който Меган признава, че е мислила за самоубийство по време на престоя си в кралското семейство, как членовете на кралското семейство са имали "притеснения“ относно цвета на кожата на Арчи преди той да се роди и още много, много подобни фрапатни истини.


Кралицата се изказа окончателно: Меган и Хари от днес не са кралски особи!


В началото на интервюто Опра пояснява, че двойката не знае какви ще са въпросите, че нямат никакви предишни споразумения, че няма теми, които са извън границите, и че не им се плаща нищо за съответното събитие. Изброяваме най-шокиращите моменти от Oprah With Meghan and Harry: A CBS Primetime Special по-долу, а най-накрая обобщаваме и някои приятни, свежи новини. 


Кралицата се бои, че Меган ще даде "разрушително" интервю като това на Даяна


Какво ни шокира

Меган не е знаела с какво се захваща
Бившата хирцогиня обяснява на Опра, че се присъединиява към кралското семейство много "наивно“, добавяйки, че никога не е google-вала името на Хари преди това. Тя отбеляза, че когато става част от семейството, "не разбирах напълно каква е работата“ и колко различни са кралските особи от известните личности.

Меган не разплака Кейт - "Обратното се случи"
След като Хари и Меган се женят, британските таблоиди разпространяват история, че в дните преди сватбата Меган е направила нещо, с което е разплакала Кейт. Когато Опра пита за това, Меган казва: "Стана обратното.“ И продължава с обяснението, че няколко дни преди сватбата Кейт е казала или направила нещо, свързано с роклята на Меган, което: "ме разплака и нарани чувствата ми.“ Меган добавя, че няма конфронтация, по-скоро Кейт "си е виновна“ и за извинение й праща цветя и картичка.  Меган обяснява, че споделя историята, за да могат хората да "разберат истината“, а не за да принизи Кейт -  "тя е добър човек“. Когато става въпрос за това как медиите се отнасят с Меган и Кейт, Меган казва, че вижда много "полярности“ - "те изглежда искат разказ за герой и злодей“.

След като се омъжва, Меган е действително несвободна и "принудена" са се изолира в двореца
Меган разказва, че когато интересът на пресата към нея се засилва (в първите месеци на брака й), тя е държана в двореца изолирана. Нещо, което госпожа Маркъл оприличава с карантинните ситуации, които много хора са преживели през изминалата година. Херцогинята споделя на Опра, че когато се присъединява към кралското семейството, нейните паспорт, шофьорска книжка и ключове са взети и ако тя поиска да излезе на обяд с приятели, това е категорично забранено, защото е "постоянно" в медиите. Херцогинята си спомня, че е била изключително самотна. Описва и друг случай: как "член на семейството“ я посещава, за да я инструктира да "държи главата си ниско“. През този период тя напуска дома си само "два пъти за четири месеца“.


Няма път назад: защо Меган няма да получи британско гражданство


Меган е постоянно увещавана да не прави никакви изявления или коментари, в замяна на което кралското семейство уверява, че ще я защитава
В един момент Опра пита Меган дали е мълчала или "е била карана да мълчи“, а Меган казва "второто". "На всеки в моя свят беше дадена директивата винаги да казва "без коментар", отбелязвайки, че на нея и на всички нейни приятели и семейство е казано никога да не говорят с пресата, защото "фирмата“ (Двореца) държи на защитата, нейната и на репутацията й. Тя разбира, че това не е така, след като Бъкингамския дворец не успява да коригира фалшивата история за плача на Кейт/Меган, въпреки че всички в двореца знаят истината. Меган определя този момент като "началото на истинско убийство на героя“, отбелязвайки, че макар че дворецът е бил готов да лъже, за да коригира дребни истории за други членове на семейството, "те не са готови да кажат истината за мен.“ 

Мислила е за самоубийство
"Почти неизлечими“ е фразата, която Меган използва, за да опише слуховете и онлайн злоупотребата, които е претърпяла след раждането на Арчи. Докато самата Меган не чете нищо от пресата, все пак признава, че е научила какво се пише за нея от майка й и от приятели. "Просто не виждах решение, стоях будна по цяла нощ“ и в един момент "просто не исках да съм вече жива“. Меган добававя, е че това е "много ясна, плашеща и постоянна мисъл." Спомня си: "Това са мислите, които имах посред нощ и ме беше страх... тези мисли бяха съвсем реални и методични, това не бях аз.“ В най-трагичните моменти тя си помисля дори, че "така ще е по-лесно за всички.“

Когато Меган пожелава да получи професионална помощ извън двореца, й казват, че няма право
Меган казва, че в отчаянието си е отишла при един от "най-възрастните членове“ на "институцията“ (неясно е какво или кой означава това, но вероятно има предвид много старши член на кралското семейство.) Тя описва колко зле се справя психически и моли да й бъде позволено да потърси някъде помощ. Казват й, че няма тази възможност поради това това би се приело. Тя моли и HR-а на двореца, но й е казано, че тъй като тя не е служител, те не могат да направят нищо. (Меган добавя, че е получила емоционална подкрепа от една от най-добрите приятелки на Даяна, без да споменава коя е тя.)

Кралското семейство "има притеснения“ относно цвета на кожата на Арчи
Меган научава чрез Хари, че членовете на кралското семейство са "притеснени колко тъмна ще бъде кожата на Арчи“ и са "загрижени, че ще се роди твърде тъмен“. Меган не споделя кой е направил тези коментари, заявявайки, че "би било много вредно“ за този човек. Опра пита Хари за разговора, който той определя като изненадващ и "малко неудобен“, но казва: "това е разговор, който никога няма да споделя“, когато Опра пита кой е коментирал темата. Кралското семейство не пожелава да даде титла на Арчи (и сигурността, която идва с нея).

Дълго се спекулира, че Хари и Меган са тези, които не искат Арчи да има титла, но се оказва, че директивата идва от кралското семейство. Меган обяснява пред Опра, че макар да не се интересува от самото прозвище, наличието на титла е това, което осигурява сигурност на кралското внуче ("беше важно, защото това има отражение върху безопасността му“.) Арчи би трябвало да има титла по подразбиране, но докато Меган е бременна, конвенцията е променена. Както Меган посочва, това го прави първото цветнокожо кралско внуче и единственото, което не е титуловано по същия начин като другите внуци.


Синът на Меган и Хари ще бъде принц, когато Чарлз стане крал


Сигурността на двойката е отнета след отказването от кралските позиции
Тайлър Пери предлага на Меган и Хари къща и охрана в Лос Анджелис, след като двамата научават, че тяхната охрана е премахната поради "промяна в статута“, тъй като вече не са "официално работещи членове на кралското семейство“.

Липсата на подкрепа от семейството е това, което стимулира техния ход
Когато Опра пита защо са решили да напуснат, Хари посочва като причина "липсата на подкрепа и разбиране“, както от страна на пресата, така и от "институцията“ - членовете на кралското семейство, които са го тласнали да вземе решението да отстъпи и да се премести. "Бях отчаян, отидох на всички места, на които мога, за да помоля за помощ, и помощ не ми беше дадена“, обяснява той. Вместо това той си спомня как му се повтаря, че "всичко това е нормално, всички сме го преживели." Хари отбелязва, че доста отрано има светещи лампички, индикиращи случващото се, включително когато семейството предлага на Меган да продължи да работи, защото "няма достатъчно пари, за да платят за сигурността й“. Двойката добавя, че ако са имали подкрепа от страна на семейството, нямало да тръгнат.


Колието на раздора на Меган Маркъл, или откъде тръгна #Megxit


Хари е "разочарован“ от факта, че семейството му не успява да "признае, че расата е елемент“ от начина, по който Меган е атакувана
Хари описва как обяснява на семейството, че Меган е изправена пред смъртни заплахи и расистка пропаганда, но те не успяват да "признаят, че расата е просто част" от начина, по който Меган е третирана от медиите. "Имаше възможности семейството ми да я подкрепи, но никой никога не каза нищо“, казва той. И добавя, че част от причината е страхът от таблоидите и пресата. "Има ниво на контрол и страх“, обяснява Херцогът за отношенията на семейството с британската преса.

Меган и Хари не обиждат кралицата с оттеглянето си
Според слуховете, Меган и Хари са изненадали кралицата с новината, че се оттеглят, но двойката потвърди, че с Нейно Величество са водени разговори в продължение на две години, преди решението да бъде официално взето. Дори са разговаряли с нея вечерта преди обявлението . Както Хари казва: "Никога не съм игнорирал баба си, прекалено много я уважавам.“ Що се отнася до слуха (и краткото изявление на Бъкингамския дворец по повода), Хари добавя, че вероятно "идва от институцията“.

Нещата между Хари и семейството му са напрегнати
Дворецът "отрязва" финансово Хари през "първото тримесечие на 2020-та“, след като двойката се оттегля. Хари обяснява, че наследството на Даяна е това, което ги държи на повърхността за известно време. Освен това, след като той и Меган за първи път се оттеглят, баща му, принц Чарлз, спира да му вдига телефона. "За това може да се каже много“, казва той за връзката си с баща си, добавяйки: "Чувствам се наистина разочарован, тъй като той е преживял нещо подобно и знае какво е да усещаш болка, а Арчи е негов внук. Винаги ще го обичам, но много ме нарани." Що се отнася до слуховете, че Хари и Уилям вече не си говорят, Хари казва само: "Ще обичам Уилям докрай“, но "тръгнахме по различни пътища“.

Двойката все още поддържа връзка с кралицата
Хари казва, че тази година е разговарял с нея повече от всякога и четиримата (Меган, Арчи, Хари и кралицата) от време на време се чуват в Zoom., включително в последните дни по повод влошеното здравословно състояние на Принц Филип.  

Някои хубави малки неща

Меган винаги е била в добри отношения с кралицата
"Кралицата винаги е била прекрасна към мен“, обяснява Меган на Опра. Тя разказва за събитие, което двете правят заедно, обяснявайки, че са закусвали заедно сутринта, след което кралицата е поканила Меган да споделят обяд. Тогава кралицата й подарява перлена огърлица и обици.

Меган и Хари се женят тайно три дни преди сватбата
Те изричат своите обети предварително, само двамата и архиепископът на Кентърбъри.

Ще имат момиченце!
Терминът е лятото, бебето е момиченце, а това ще е последното им дете.


Нов член в семейството на Меган, Хари и Арчи is coming...


Гледат The Crown
Хари казва, че и двамата са гледали "част от сериала“.

Меган нарича Хари "Ейч“ (като буквата на английски)
В един момент, описвайки една своя сутрин, Меган споменава: "Събудих се по-рано от Ейч".

Имат кокошарник
Част от интервюто е проведено в дома на Хари и Меган в Санта Барбара, и по-специално близо до семейния кокошарник.

Цялото интервю може да се гледа с абонамент към CBS ТУК. 

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 15 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.