Следва

Delirium-ът онлайн - възможен, или за новия магазин Delirium Exclusive

Beauty Starter: Аня Тейлър-Джой, вампирското червило, боядисаната коса и светлите мигли

Последната година е особено натоварена за Аня Тейлър-Джой, но в крайна сметка - безумно ползотворна

Celebrity beauty преди 3 години

Актрисата спечели Златен Глобус за ролята в “The Queen’s Gambit”, който успя и да грабне в Dior рокля по поръчка, Tiffany обеци на стойност 1,5 милиона долара и колие, обсипано със 120 диаманта. Визията определено зашеметява, но Аня е интересна още откакто я видяхме по Netflix с червената къса коса и порцелановобяла кожа, а след това и в ролята на прекрасната Ема в едноименната комедийна драма по романа Джейн Остин.

Но какво прави една новоизгряваща актриса, родена във Флорида, по-точно в Маями, с британски, шотландски и аржентински корени (изненадващо добра комбинация), когато не я виждаме? Какво прави с лицето, косата и грима си? За наш късмет Аня споделя откровено всичките си тайни beauty трикове, разквазва подробно за ежедневната си рутина, както и за продуктиje, които ползва. Четем надолу.

Кое е първото нещо, което вкусват устните ти сутрин?

Кафе! Често се събуждам в 4 сутринта, заради натоварения график, така че без кафе няма да мога да издържа.

Какво носи Аня Тейлър-Джой в чантата си?

Винаги нося любимия си парфюм - Viktor&Rolf Flowerbomb Dew; скъпоценен кристал или минерал, защото смятам, че да имаш камъче навсякъде с теб е нещо, което те заземява и те кара да осъзнаваш, че всъщност си една много малка част от Вселената, така че каквото и да става, всичко ще бъде наред. Разбира се, огромно скрънчи... Пало санто пръчици! - защото, когато пътувам, миризмата им ми напомня за дома. И Giorgio Armani балсам за устни.

Кой е най-вълшебният аромат?

Нещото, което ме пленява в един аромат, е, когато той е многослоен, защото така се променя с течение на времето. Мисля, че е доста готино това, че всеки човек има собствена миризма и всеки парфюм всъщност мирише различно върху всяка кожа. Начинът, по който слагам моя, е : зад ушите, след това едно пръскане в областта на чакрата на сърцето (защото си падам хипи) и накрая на китките и зад коленете.

Как се гримираш?

Не отнема много време. Измивам си лицето, след това задължително нанасям крема SkinCeuticals Mineral Radiance с UV защита - има лек цвят, така че ми дава малко тен и в същото време защитава кожата. А ако ще излизам, задължително слагам Lancôme Hypnôse спирала, която наистина оцветява миглите (моите са прекалено руси, така че за мен това е важно) и лилаво червило. Също така използвам SkinCeuticals Phyto Corrective серум, когато съм притеснена и трябва да излизам пред камера - успокоява зачервяванията ми.

Как една актриса, спечелила Златен Глобус, поддържа тялото си?

Целият ми ден е като тренировка - събуждам се в 4 сутринта и отивам право на снимачната площадка. Иска ми се да започна отново класове по балет и хип-хоп, защото ми помагат да се концентрирам. Няма да се преструвам, че винаги съм била здравословен човек, защото не е така. Всъщност, наскоро започнах да се интересувам от здравето си и се опитвам да се грижа по-добре за себе си, осъзнах, че е нужно да се отнасяш с основния си двигател (а именно тялото) правилно. Вегетарианка съм от осемгодишна, а отскоро се опитвам да се храня веган, което е много трудно в Европа, в Америка е една идея по-лесно. И също така винаги започвам деня си с танци: пускам си любими три песни за деня, просто се забавлявам и усещам, че това е толкова добре за сърцето и душата, и в същото време е като мини тренировка. Искам да правя единствено неща, които ме карат да се чувствам добре.

Когато погледна в огледалото виждам?

Човек със самоконтрол. Често се окуражавам сама пред огледалото, казвам си: “Трябва да излезеш и да направиш това сега.“ Страдам от честа тревожност, затова е важно да си напомням, че се справям.

Последното, което си купи е?

Yves Saint Laurent Touche Éclat коректор. Веднъж мой фен ми остави бележка: “Исках да ти кажа здрасти, но изглеждаше толкова уморена.“ Казах си, че трябва да намеря решение на това и ето го.

Най-щурoтo beauty преживяване?

Може би, когато прекарах 9 часа и половина при фризьора си, за да боядиса косата ми в черно. Накрая изглеждах ужасно...

Сподели една много тайна тайна за красота.

Обливам се с маслиново масло, когато получа изгаряния от слънцето или синка. Майка ми ме научи на това, когато бях малка.


Защо е такъв хит маслиновото масло в козметичната индустрия?


Суетата е?

Дума, която хората използват грешно, за да поставят жените в рамка. Ако те е грижа за това как изглеждаш, давай, живей живота си.

Най-добрият съвет за красота?

Да подчертаваш това, което вече имаш, а не да се стремиш да криеш каквито и да е “грешки". Те не са грешки, те са част от лицето и то е красиво.

Най-голямата бюти грешка?

Може би, че така и не се научих как да си слагам грим. Много съм тъжна, че все още не мога да си направя очна линия, но просто не успявам и това е...

Как почистваш лицето си?

Всъщност използвам тонер в повечето случаи, но съм голям фен и на водата от хамамелис и на розовата вода, защото карат кожата ми да се усеща наистина жива, а и да ухае много добре.

Как поддържаш косата си?

Тъй като боядисвам косата си, полагам страшно много усилия, за да я поддържавам здрава. Използвам балсама на Philip Kingsley и серум за коса на David Mallet, но трикът за хората с боядисани коси е да слагат балсам от корена до върха на косата. Аз лично дори не измивам целия балсам.

Любимото червило за всички времена...?

Аз съм голям фен на това да използвам продукти не по предназначението им, така че често слагам сенки за очи вместо червило и след това малко балсам за устни и така създавам собствен цвят за устните. Много харесвам тъмно лилавото или много наситено червено; вампирската визия много ме привлича.

Бюти икони?

Еди Седжуик е първият ми “модел за подражание“ относно красотата, заедно с майка ми. Мама прави всичко да изглежда брилянтно. Също така Фрида Кало, тя е моят герой за всичко.

More Celebrity beauty

Виктория Бекъм за парфюма си: „Suite 302 е любовното ни писмо с Дейвид до Париж”

Celebrity beauty преди 2 седмици

Бившата членка на групата Spice Girls и основателка на едноименната козметична марка Victoria Beckham Beauty пуска линия парфюми. По повода, прекрасно интервю на колегите от Madame Figaro с ВБ. 

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 9 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 10 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя

Beauty Starter: Летисия Каста на 45 - спокойствие, масажи и няколко топ продукта

Celebrity beauty преди 10 месеца

Летисия Каста очаква доброта, положителна енергия и нежност от хората, които се грижат за нея, както и от козметичните си продукти. И като се има предвид аурата, която се излъчва от лицето и външния ѝ вид, това наистина работи