Следва

Палто като никое друго: историята на бежовия разкош на Max Mara 101 801

Versace, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Черно, черно, кафяво, бежово, черно, а, малко цвят, и пак кафяво, бежово, кафяво... 

Runway преди 3 години

В случай, че не е пределно ясно, Versace им нов монограм. Наречен е La Greca и е поглед към наследството на марката и е на всичко - палта, чанти, бижута, шалове, рокли, обувки - на абсолютно всичко... в новата колекция за Есен/Зима 2021. 

Под морето от монограми самите дрехи са лесно носими, умни и истински. Научнофантастични на вид и усещане тъкани, дрехи със 70-тарски силует и малки бионични рокли. Безпогрешно млада е тази колекиця. Новият монограм е особена стъпка в постпандемичната бизнес стратегия на Versace, La Greca може да се окаже голяма промяна за бранда, защото, макар да има около пет лога, на бранда му липсва монограм, който да се конкурира с тези на Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi, Gucci и пр. 

Част от лицата на колекцията са вечните любимките на Донатела - сестри Хадид и Ирина Шейк. Има душевност и мир в дрехите, въпреки смелото ново попълнение. Явно монохромът ще се задържи или, както възкликна колега сутринта, докато обсъждахме колекцията: "Това е най-кафявата колекция, която съм виждал!", но постигнахме консенсус, че всички виждаме малко цвят и той не е само в няколкото шарени визии, в промяната е.

More Runway

Louis Vuitton Menswear Spring/Summer 2025

Runway преди 2 дни

Може да изглежда като репетиция за Олимпиадата през 2024 г., която е на път да започне във Франция, но това беше мъжкото шоу на Louis Vuitton Le Monde est à Vous (Светът е твой), водено от (изявено) Фарел Уилямс, придружен от симфоничен оркестър и хор, соул певците Tems и DJ Waffles.  

Dior Resort 2025

Runway преди 2 седмици

За новата колекция на Dior Мария Грация Кюри избра за отправна точка Шотландия, главната жена (дизайнерът последователно се ръководи от дневния ред на жените) е кралица Мери, точното място - пътеките и стълбите на градините на замъка Дръмънд, „най-добрите терасирани градини в света“, както признават експертите.