Следва

Честит Осми Март - трогателен Дейвид Бекъм за най-важните три жени в живота му

Мария Бакалова почти с Оскар, след като взе Наградата на критиците. Нейната Prada и останалите звездни тоалети от снощи

В навечерието на Оскарите, Американската асоциация на кинокритиците отбеляза най-добрите постижения в киното и телевизията за изминалата година

Celebrities преди 3 години

Наградата за актьорска игра взе посмъртно Чадуик Боузман за ролята си във филма Ма Рейни: Майката на блуса", като в надпреварата заедно с него бяха Бен Афлек ("Пътят назад"), Риз Ахмед ("Без звуци в живота"), Антъни Хопкинс за "Бащата", Гари Олдман за "Манк", Том Ханкс за "Новини от света", Стивън Юн ("Минари") и Делрой Линдо за "Петима от една кръв".

Наградата за Най-добра женска роля бе присъдена на Кери Мълиган за "Момиче с потенциал". Емералд Фенел получи приза за Най-добър сценарий за същия филм.

Основната интрига на вечерта беше кой ще е награденият Най-добър филм, оказа се, че това е "Земя на номади" на Клои Чжао. Чжао взе още наградите за Режисьор и Най-добър адаптиран сценарий.

За нас, българите, най-важното от снощните Critics Choise Awards 2021 е наградата на Мария Бакалова за Най-добра актриса в поддържаща роля. За "Изборът на критиците" госпожица Бакалова бе в надпреварата срещу удивителни ветеранки като Глен Клоуз ("Елегия Хилбили"), Елън Бърстин ("Да намериш себе си отново"), Оливия Колман ("Бащата") плюс Аманда Сейфрид ("Манк") и Юн Ю-джун ("Минари"), и спечели. Приемаме това за извънредно прекрасен знак, все пак, припомняме, последните 13 носители на награда "Изборът на критиците" спечелиха и награди Оскар в съответните категории, затова и Бакалова, и ние, се чувстваме доста по-добре отпреди седмица, когато Джоди Фостър спечели "Златен глобус" в същата категория. Фостър не бе сред номинираните за "Изборът на критиците".

Мария носи Prada в изминалата велика вечер, като намираме промо снимката й, полегнала на луксозен мраморен под в луксозните одежди на Миуча Прада за страхотна, докато останалите красавици, номинирани в различни категории, са избрали също топ марки, разбира се, по свой вкус и усмотрение.

Прави впечатление, че поради дигиталната нова реалност на провеждане на този тип церемонии, актрисите имат всички възможности налице да произведат преинтересни кадри за появата си на червения килим "наужким". Те могат да изберат фона, осветлението, моментът, в който да се снимат и покажат и изобщо да извлекат най-доброто от себе си, без да е налице стресът от живото предаване. При това сами избират и фотографите, които да увековечат момента.

Мария Бакалова е снимана от Ник Томпсън, Аманда Сейфрид е предпочела парка за целта, облечена в Miu Miu, а Шира Хаас позира на балкона си, докарана в Armani Privé, но палмата на първенството присъждаме на Ема Корин в изключителен тоалет на Модна къща Скиапарели.


Снимка: Harry Lambert/@harry_lambert

Ето и останалите номинирани и наградени:

Даниел Калуя бе отличен за Най-добър актьор в поддържаща роля за изпълнението си в "Юда и черният Месия". Алън Ким получи приза за Най-добър млад актьор за "Минари", който бе отличен и за Най-добър чуждестранен филм.

"Короната" бе избран за Най-добър драматичен сериал, а актьорите Ема Корин и Джош О'Конър спечелиха съответно отличията за Най-добра актриса и Най-добър актьор в драматичен сериал. Джилиън Андерсън бе отличена като Най-добра актриса в поддържаща роля в драматичен сериал.


Оливия Колман и Шон О'Конър в The Crown

"Кралски гамбит" получи две награди - за Най-добър лимитиран сериал и за Най-добра актриса в лимитиран сериал за изпълнението на Аня Тейлър-Джой.

"Хамилтън" е Най-добър телевизионен филм, а Джон Бойега е Най-добър актьор в телевизионен филм или лимитиран сериал в "Малка брадва".

Джейсън Съдейкис е Най-добър актьор в комедиен сериал - "Тед Ласо", който е и Най-добрият комедиен сериал. Катрин О'Хара е Най-добра актриса в комедийна поредица за ролята си в "Шитс крийк".

Водещ на церемонията за 26-ите награди "Изборът на критиката" беше Тай Дигс.

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 1 ден

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.