Следва

We love: Джош О'Конър е новото лице на BVLGARI

Balmain, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Как се пътува до Луната и обратно 

Runway преди 3 години

"Не знам къде отиваме“, каза Оливие Рустейн, планирайки стрийминг шоуто за новата колекция Balmain: "но знам, че отиваме някъде. Въпросът не е в дестинацията, а в действителното пътуване; пътуването, напускането, бягството." Тъгата ни по пътуванията заслужаваше своята колекция... 

Снимките са на летище Шарл дьо Гол, а филмът, придружаващ колекцията, подклажда още по-голям апетит за предстоящо бягство. Аксесоарите са страшно остроумни - не само обеци и чанти, но и възглавници за врат (яките на якетата), висулки за куфар с хартиени самолетчета и компаси: "те насочват в четири посоки - към Balmain, към любимия човек, към някой бар или към вкъщи" - казват от модната къща. 

Крайната дестинация на полета BAL 021 е разкрита, когато капитан Рустейн (чийто екипаж включва Мишел Гобер, Шарлот Стокдейл и Кейти Лайл, които се уверяват, че всички колани са затегнати и скъпи) пилотира към дигитално изобразена платформа между Земята и Луната. Дори тук той се отклонява от стратосферните мини-рокли, вместо това избира омекотени вечерни костюми и рокля с дълъг подгъв в стил сребърно космическо одеяло. Рустейн казва, че е създал тази колекция под влиянието на две конкурентни сили: "да обичам настоящето, но също така да се вълнувам от по-доброто бъдеще“. Ние обичаме това настояще, в което Balmain е тук и е прекрасен.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.