Следва

Наследници: колко пари има Хари от майка си и останало ли е нещо от тях

Истории от живота: Акиле Лауро, геният на Санремо

Акиле Лауро е нещо като депресивен гений, невероятно талантлив музикант, скандален тип от добро потекло, пълен идиот, за когото Мазерати правят custum машина, и пр., и пр. 

Celebrities преди 3 години

Акиле Лауро има 1.5 милиона последователи в Инстаграм, убийствено красиво лице с ангелски очи в тюркоазено, муз(а) е на Алесандро Микеле и Gucci, и винаги, когато излиза на сцената на най-престижния национален конкурс за авторска песен - италианския Санремо, след това месеци и дори години цяла Италия обсъжда посланията, дрехите, косите, тембрите му. 

Певецът, роден на 11 юли 1990, участва преди две години на 69-то издание на фестивала в Санремо с песента „Rolls Royce” и в 70-то издание с песента „Me ne frego”. В последното, 71-во издание, което приключи на 6 март вечерта, чудноватия хубавец бе ангажиран да пее във всичките четири фестивални вечери. Умопомрачително екстравагантен, Лауро е гледан от практически цяла Италия и голяма част от целия свят, в общия случай с възхита и симпатия. Нищо от това, че в жълтите медии на Апенините за Акиле Лауро може да се прочете, че е крадец и дилър на дрога, както и наследник на римска буржоазна фамилия.

Кой всъщност е трапърът? „За мен ще чуете главно лъжливи митове и страховити легенди. Политиката? Почти не я следя. Салвини? Нападнаха ме, защото защитавах мигранти, но човешкото същество е създадено да помага. Рим? Красив е за привилегированите. Хората са в ръцете на Господ”, споделя той.



Акиле Лауро е псевдоним на Лауро де Маринис, изключително актуален италиански музикант, особено с изявите си на сцената на фестивала в Санремо.


Защото Санремо си е Санремо: 71 години телевизионно великолепие


Журналистът Кармело Абате пише за него, че е бил изоставен тийнейджър в покрайнините на Рим, който краде, продава наркотици и накрая попада в затвора. Но, рапът и продуцентът Marracash го спасяват. Други твърдят, че е роден във Верона, а не в Рим, и че е син на висш магистрат и държавна служителка. Рапърът държи ясно да се разбере: „Никога не ми е липсвало нищо. Баща ми се казва Никола Де Маринис. Беше университетски професор и адвокат, написал и издал четири книги. За изключителни заслуги е издигнат като съветник на Касационния съд. Единият ми дядо Федерико е бил префект на Перуджа, другият се е бил във Втората световна война и името му е Архимед Лауро Замбон. Роден съм във Верона, защото там живееше семейството на майка ми Кристина, която е от Ровиго, но аз израснах в Рим. Майка ми посвети живота си на другите. Къщата ни винаги беше пълна с приемни деца и от малък съм свикнал да споделям ”. Спомня си за раздялата на родителите си: „Имаше криза. Но мама винаги е била до нас. С брат ми Федерико, който е с пет години по-голям от мен, отидохме да живеем в една общност в квартал Монтесакро - казваше се “Quarto Blocco” и в него имаше още двадесет момчета, някои от които пишеха, други рисуваха, трети записваха музика... Така започнах да пиша, да рисувам и да правя записи.” Във връзка с твърдението, че се е занимавал с кражби на мотори и с обир на супермаркет, Акиле казва: „Около мен витае мрачна легенда, измислена от хора, които интерпретираха много буквално първата ми книга „Аз ли съм Хамлет“, която всъщност е измислена биография. Пиша нова, в която се разказва за спомен от една любовна нощ. Никога не се влюбвате в това, което имате, а в това, което вече го няма. Как става така?”

„В предградията наркотиците са факт. Да се правиш, че не съществуват е по-грешно, отколкото да говориш за тях. Това е социална напаст, която не трябва да се крие, и не бива само да се споменава колко негативи крие. Не мога да отрека, че съм виждал тези неща, напротив, познавам ги и се опитвам да помогна на другите хора да не съсипват живота си. Но не приемам, когато идват да ме интервюират и след това пишат „Лауро е дилър“ в сегашно време, „Лауро краде...“ Израснах в трудна среда, сред проблемни хора. Но, Санремо е резултат от петнадесетгодишен труд. Ако си бях губил времето с глупости, нямаше да съм тук.


News Екстаз: Кой спечели Санремо, Новият креативен директор на Tiffany и още


Пея, за да кажа на младите да не си губят времето. Колкото по-скоро разберат какво искат да правят, толкова по-скоро ще стигнат до успеха. Също така успехът не е синоним на слава, а е резултат от собствените ни усилия.” 

Разговорът става по-личен: „През целия ми живот съм виждал как нашите не се спираха и все не успяваха. Баща ми се претрепваше от работа без да има това, което заслужава, майка ми от време на време извършваше унизителни дейности. Така се роди моята амбиция. Пях пред трима души и платих за концертната зала от собствения си джоб, дадох 300 евро за първия ми концерт в Zoobar в Рим. От години не съм спал, за да създам всичко това. Точно, когато бях изключително изтощен, в един определен момент всичко си дойде на мястото, както моят живот, така и този на родителите ми.”

Акиле Лауро успява дотолкова, че успява да върне в семейството бижутата на баба си Флавия: „Откупих ги от заложната къща“. И разбива градския мит: „Не, не съм бил в затвора. Този слух също е част от легендата. Имам достатъчно приятели, които са били зад решетките, за да разбера какъв не искам да стана. Приятели, които са били наркозависими или са правили юношески грешки. Затворът не е точното място за превъзпитаване на деца. За тях аз и такива като мен правим много повече от останалите.”

30-годишният музикант не разкрива нищо за своята сексуалност: „Гей или флуиден? Това оставям на случайността. Деца? Избягвам ги.” 


Акиле(вдясно) целува китариста си Boss Doms докато изпълняват песента "Me ne frego"("Не ме интересува")

Акиле Лауро вярва в Бог: „Как може точно аз да не вярвам? След преминаването през толкова абсурдни ситуации? Би било обида към всичко, което съм постигнал”. Завършва с това, че в Рим нещата се раждат, а в Милано реално се случват. „Сега живея в Милано, мястото на иновациите и на хората, които вярват и инвестират в идеи. Тук дървото расте. Но семето идва от упадъка на Рим... ”.

 

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 29 минути

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.