Следва

Springtime Shopping: 100-те съвършени изделия, които носим тази ПРОЛЕТ Vol.1

Miu Miu, Fall/Winter 2021

Планината, кучетата, ние - красиви авантюристки, плетива, коприни, кожи и много цвят

Runway преди 3 години

Ако искаш да произведеш нещо впечатляващо, правиш го с размах. Избираш фотогенична позиция в Италианските Алпи, завеждаш там топ-моделите на света, обличаш ги шантаво, смело, цветно и секси, пускаш две-три кучета като мила идея за защитеност, близост до природата и любов в чист вид, и получаваш спектакъл, невидян до днес, за който модният свят благодари от вчера, откакто го видя.

Направена за млади модни ентусиасти, поредната колекция на италианската Miu Miu - младежката марка на Прада, изобилства от дотолкова смели модни решения, че, както и при лятната колекция, веднага възниква въпросът - как това ще се купува, още повече като знаем колко струва?



Миуча Прада завежда Miu Miu момичетата си високо в планината, слага ги директно на снега, и разиграва една пищна модна сцена на социална дистанцираност, умело превъзмогната от дизайните на госпожа Прада - топли, мекички, палави, отворени за всякакъв тип комбиниране и миксиране, супер свежи.


Miu Miu, Spring 2021 READY-TO-WEAR


За колекцията на модна къща Miu Miu Есен/Зима 2021, дизайнерският екип на бранда снима 8-минутен филм в покритите със сняг Доломити, в северната част на Италия, който показваме тук.

Откакто Раф Симънс се присъедини към Миуча като ко-креативен директор на Prada, дизайнерката е по-свободна да изрази артистизма си чрез любимата си рожба - Miu Miu, най-доброто от доброто в младежката мода. За идните хладни сезони, Миуча избира отново симпатичния ретро вайб, с който Miu Miu традиционно се идентифицира, и облича набор от гимназистки, представяме си ги такива, нейните момичета, в дрехи, предназначени за приключения, открития, авантюри и всякакви смели подходи към живота.

Приключенките на Miu Miu обожават лагерния огън, но нямат никакви скрупули да се отдалечат от него - те са обезпечени с прекрасни скъпи топлещи тъкани, нежни рокли, компенсирани в студа с дълги и меки горни дрехи и палта, широки топли панталони, ярко оцветени, обсипани с кристали рокли, облечени върху пуловери от кашмир и още - меки ръкавички с които и Северния полюс няма да ни се стори северен, с космати ботуши до коляно, обещаващи безкраен уют, калцуни, елеци и т.н. Изплетените на една кука шапки, покриващи и устата, най-вероятно не дават защита срещу коронавируса, но категорично са толкова пленяващи в широкия си спектър от цветове, че тепърва ще ги виждаме в една от друга по-силни модни сесии по целия свят.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.