Следва

Ваканцията на известните: Джейн Сиймор, 70, прекрасна на плаж с внучките

ЧРД, 63, Шарън Стоун, с 63 кадъра съблазън

На днешния ден преди 63 години се ражда Шарън Стоун

Celebrities преди 3 години

Майка й и баща й - Дороти и Джоузеф Стоун, имат общо 4 деца. Майка ѝ е счетоводителка, а татко ѝ - работник във фабрика. Шарън е красиво малко момиче с много ум. На пръв поглед саможива, тя е достатъчно уверена, за да се запише на училище още на 5, съвсем по свое желание, като постъпва директно във втори клас. Завършва гимназия на 17, записва се в университет да учи История на изкуството и Литература, но решава да смени посоката, след като печели титлата "Мис Кроуфорд Каунти". Красавицата заминава за Ню Джърси, отсяда у леля си, а само пет дни по-късно подписва с престижната агенция Ford Models.

Работи за кратко в Милано, после в Париж, ангажиментите й като модел са много и добре платени, но Шарън иска друго - да се снима във филми. Стяга багажа, хваща първия самолет за Ню Йорк и се озовава на дълга опашка от хора, чакащи за кастинг за статисти в новия филм на Уди Алън "Спомени от звезден прах" (1980). Госпожица Стоун получава малка роля в продукцията, нещата започват да се нареждат.


Шарън във филма Спомени от звезден прах на Уди Алън

Продължава, като се снима в различни продукции, а всяка следваща ѝ носи все по-видно място пред камерата. Големият пробив идва през 1990-та със "Зов за завръщане", в който си партнира с Арнолд Шварценегер. Същата година е корица на списание "Playboy", с което официално е провъзгласена за холивудски секссимвол.

Когато мислим за Шарън, първо, винаги си я представяме руса, винаги с много хубави крака и винаги в "Първичен инстинкт". Причината за последното е скандалната сцена, в която фаталната Катрин Трамел кръстосва съблазнително елегантните си крака на разпит в полицията, от което инспектор Ник Карън разбира, че дамата не носи бельо под късата бяла рокля. Сцената е най-често спираният на пауза момент в цялата холивудска история.

За заснемането на култовата сцена има две версии. Според първата, режисьорът Пол Верховен решава да последва... инстинкта си, който му подсказа, че продукцията ще предизвика истински фурор, ако Шарън свали бикините си. Успява да я убеди да го направи.
"Знаех, че ще се намекне за липсата на бельо, но не съм предполагала, че ще се видят интимните ми части. По-късно, когато гледах прожекцията, бях шокирана. Беше толкова неуважително и толкова ужасно, че отидох в офиса на Пол, зашлевих го и си тръгнах", казва по повода актрисата.

Втората версия е противоположна и гласи, че Стоун е била напълно наясно с голотата, която се иска от нея, но по-късно, предвид скандала, е решила да поиграе на невинна пред медиите.

"Колкото я обичам, толкова я мразя, най-вече заради лъжите, които изрече в медиите за въпросния кадър", казва по-късно Верховен.

За най-известния си филм, госпожа Стоун признава, че никак не се е чувства комфортно с екранния си партньор Майкъл Дъглас, който също не я харесва. Убедена е, обаче, че непоносимостта между тях е допринесла неимоверно за драматичната линия във филма.
Любопитни са отношенията на Шарън със сценариста на "Първичен инстинкт" - Джо Естерхаз. След като филмът тръгва по кината, двамата с Шарън имат връзка. Тя е, която слага край на отношенията им, заради мимолетна авантюра с продуцента на филма Уилям Макдоналд, който дори се развежда със съпругата си Наоми заради нея. Колелото на живота дозавърта нещата и по-късно Джо се влюбва в Наоми, като двамата сключват и брак.

Рождения си ден днес, звездата ще прекара със семейството си. Преди часове тя сподели в личната си Инстаграм страница видео, разкриващо най-хубавия подарък, който е получила за празника - в компанията на майка си разопакова кашон, пълен с първата й автобиография "The Beauty of Living Twice".

ЧРД, Шарън!

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.