Louis Vuitton, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Louis Vuitton, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Благодарим за античата хубост, Гескиер, и за принтовете

Преди година Никола Гескиер закри модия календар за Пролет 2021 (и то как!), а сега, когато говорим за Есен 2021, новата колекция, показана в Крило Денон на Лувъра, а моделите, грациозно крачещи сред древноримски, гръцки и етруски скулптури под мелодиите на мегахита на Daft Punk “Around the World”, идва без да е начало и без да е край. Прословутото труднодостъпно дуо (което вече е разпаднало се дуо) се съгласява да "заеме" пресента  за шоуто още преди седмици, тоест преди раздялата, а между звуците се подават класическите ръчно нарисувани лица на древни жени от дрехите и аксесоарите. Това е шоу, изобилстващо от живот, дори и гледано на снимки (в галерията горе) или видео:

Видимо работейки на високи обороти, Гескиер насочва вниманието както към силуетите, така и към повърхностната обработка на дрехите. Мотивиран от концепцията за движение, той редува блузон якета, палта, супердълги плащове, перелини и поли, които сякаш бълбукат около коленете. Почти всички визии са придружени от ботуши на ток с разкошно "занемарен" вид. Еднакво неекстремна и адаптивна, колекцията на LV е точно на ръба на модата и арта - инкрустирани с бижута туники, надничащи изпод семпли на цвят парки и бомбъри - звучи толкова хубаво, колкото е. 

"Исках нещо въздействащо, нещо, което внушава надежда и радост за това, което предстои, а хората да се забавляват. Миг за Модата...“, казва Гескиер. 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia