Следва

Който няма балеринки на Chanel, да инвестира мигновено!

Всичко, което знаем за филма House of Gucci c Лейди Гага и Адам Драйвър

Премиерата по непотвърдена информация е на 25 ноември 

 

All fashion преди 3 години


Адам Драйвър и Лейди Гага на снимачната площадка на House of Gucci

Онзи ден Лейди Гага сподели фотоси от снимачната площадка на новия филм на Ридли Скот House of Gucci, биографична драма за перипетиите в семейство Гучи през 80-те и 90-те години на миналия век. Певицата и актриса играе ролята на скандално известната светска лъвица Патриция Реджани, бившата жена на Маурицио Гучи. Ролята на внука на основателя на Модната къща Gucci - Гучо Гучи, Маурицио, който е последният управляващ модната империя от самото семейство, се изпълнява от Адам Драйвър.


Маурицио Гучи и Патриция Реджани, 1972

През 1995-та Маурицио е убит на прага на офиса си от наемен убиец. Поръчител на престъплението е Патриция. Тя не успява да прости изневярата на съпруга, а и зверски се страхува, че на двете й дъщери ще се наложи да делят богатството на баща им с новата избраница на Маурицио - Паола Франки - и евентуални техни деца. Любовницата във филма се играе от Камил Котен, известна от френския сериал "Десет процента".


Съпругата на Gucci и наемният убиец, най-мрачната история в света на модата



Роберто, Джорджо и Маурицио Гучи, 1983

Трагичното събитие е в центъра на сюжета, а за основа на сценария служи книгата от 2001-ва на Сара Гей Фордън "Модна къща Гучи: сензационната история за убийство, безумие, гламур и и алчност". Другите членове на семейство Гучи, Родолфо (бащата на Маурицио), Алдо (дядо му) и синът му Паоло, се играят съответно от Джеръми Айрънс, Ал Пачино и Джаред Лето.


Патриция Реджани, 1980-те

Макар че снимките на лентата стартират едва тази година, за нея се говори още от 2006 г. По слухове, за тези доста години, за ролята на Патриция са кандидатствали Анджелина Джоли (неин партньор е трябвало да бъде Леонардо ди Каприо), Пенелопе Крус, Марго Роби. През 2019-та за ролята е одобрена Лейди Гага (звездата има италиански корени, което вероятно е взето предвид). Това е първият кинопроект, в който Гага участва след "Роди се звезда". Припомняме, че филмът с Брадли Купър и Лейди Гага, донесе на певицата Оскар за саундтрака Shallow.

През април 2020 г. компанията Metro-Goldwyn-Mayer придобива правата за филма, след което са анонсирани и останалите имена от невероятния актьорски състав.


Патриция Реджани с дъщерите Алегра и Алесандра на погребението на Маурицио Гучи, 1995

Истинската история на Патриция и Маурицио, която е в основата на филма, продължава развитието си до съвсем неотдавна. През 1998 г. Реджани е призната за виновна и е осъдена на 29 години затвор. Пресата веднага я нарича Черната вдовица. Пребиваването на Патриция в затвора също не е лишено от драматични събития, и все пак, през 2016-та тя е освободена предсрочно за добро поведение. Спрямо нея не се прилагат никакви ограничителни мерки.


Лейди Гага и Адам Драйвър на снимачната площадка на House of Gucci

Каква героиня ще изгради Лейди Гага, ще видим в края на тази година: световната премиера на House of Gucci е насрочена за ноември, ако всичко върви по план. 

А цялата кървава история на пребогатия наследник и неговата бивша съпруга, дъщеря на сервитьорка и новобогаташ, четем ТУК!  


Патриция Реджани, 1998 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 13 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.