Следва

Зелената рокля с огромно деколте на Аня Тейлър-Джой от Dior, защото още ни вълнува

Принц Уилям отговори на брат си: Не сме расисти

Коментарът на принц Уилям е първият официален коментар в лично качество на излъченото в неделя интервю на Опра Уинфри с брат му и снаха му 

Celebrities преди 3 години

Днес принц Уилям директно отрече британското кралско семейство да са расисти, в първия си публичен коментар, след като брат му, принц Хари, и Меган Маркъл казаха в интервюто, че член на семейството е изразил опасения относно тона на кожата на детето им и сподели разкрития за проблеми от расистко естество в доста затворената кралска институция.

На въпрос на репортер дали кралското семейство са расисти, принц Уилям заяви: „всъщност не“. Думите на принца бяха записани и публикувани в социалните мрежи от Ричард Палмър, кралски кореспондент на Daily Express в Лондон.

Уилям споменава още, че не е разговарял с Хари след интервюто, излъчено в неделя в САЩ и в понеделник вечер във Великобритания. "Но ще го направя", добавя той.

В интервюто с Опра Уинфри Хари нарече британската преса расистка. Меган пък емоционално заяви, че кралският живот е толкова емоционално студен, че я е накарал да обмисля самоубийство. Обвиненията прераснаха в национална дискусия за възможния расизъм в рамките на монархията, като наблюдатели твърдят, че това може да има вредни и дългосрочни последици за нейната репутация.

Британските новинарски медии също са погълнати от темата. Влиятелното професионално медийно общество отрече, че отразяването на двойката през годините е било расистко, което предизвика протест от над 160 журналисти, които все пак посочват примери за предразсъдъци в отразяването на новини, както и проблеми с разнообразието в британските редакции. Един от най-острите критици на Меган, Пиърс Морган, ководещ на новинарското предаване на ITV „Добро утро, Великобритания“, подаде оставка, след като атаката му срещу Мегън в ефир предизвика над 40 000 жалби до британския регулаторен орган.

Меган и Хари не разкриха кой стои зад расисткия коментар за сина им, но г-жа Уинфри посочи след интервюто, че Хари я е помолил да разкрие, че това не е нито кралица Елизабет II, нито съпругът й, принц Филип.

По отношение на брат си, Хари казва: „връзката в момента е доста объркана, но времето лекува всичко, надяваме се.“

Хари е категоричен, че връзките с баща му, принц Чарлз, са обтегнати и той се чувства разочарован от него. "Чарлз спря да ми вдига телефона", казва той в интервюто с Уинфри. 

"Винаги ще го обичам, но се натрупаха доста рани", добавя Хари за баща си. Според него монархията може да бъде и затвор: „Баща ми и брат ми са в капан. Те не могат да си тръгнат."

Кралското семейство даде официален отговор на интервюто във вторник, заявявайки, че „цялото кралско семейство е натъжено през какви трудности са племинали Хари и Меган“. В официалното изявление са казва още, че въпреки че някои спомени се разминават, те са особено загрижени по въпроса за расизма, повдигнат от двойката и ще го разгледат внимателно насаме. 

До първата реакция в лично качество на Уилям се стигна, след като той и съпругата му Кейт посетиха училище в Лондон след възобновяването на занятията в Англия тази седмица. Това беше първата им публична поява след излъчването на интервюто на Хари и Меган.

Посещението им, фокусирано върху психичното здраве, беше определено като начало на сериозна инициатива за подпомагане психичното здраве в училищата на Острова. 

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.