Следва

Yves Saint Laurent и най-скандалната модна колекция

Който няма балеринки на Chanel, да инвестира мигновено!

Тези съвършени самоходки са за онези от нас, които търсят модел над времето, пространството и капризите на трендовете. Правим уговорката, че можем да си копум подобни само от физически бутик на френската модна къща, която не търгува онлайн. Така че, съчетаваме шопинга с едно отскокване до Париж...  

All fashion преди 2 години

Балеринките Chanel са най-добрата инвестиция, която можете да направите

Обувките тип балеринки се завръщат с колекциите Пролет/Лято 2021 и ще бъдат главните героини на съвременните реинтерпретации и комбинации. Те са един от най-обичаните модели с елегантност отвъд модните сезони, доказателство за което са стил икони като Бриджит Бардо и Одри Хепбърн. Но дизайнерските балеринки на Chanel са много повече. Знакови и неподвластни на времето, те са свързани с наследството на модната къща. При това са много удобни и никога няма да излязат от мода. Може да бъдат забелязани не само на модния подиум, но присъстват и в ежедневните визии по улиците. Ето защо балеринките на Chanel са сред обувките, които просто трябва да имате.

Креативният директор на Chanel, Виржини Виар, връща балеринките с ревюто си „Cruise 2019/2020”, представяйки ги в смели и модерни решения. Тя играе с емблематичните кодове на модния гигант и ги предлага в много варианти: ватирани, украсени със синджири и камелии, с емблематичното двойно С, с панделки и каишки; от копринен сатен, кадифе, дантела, PVC, туид, велур, металик или лачени, едноцветни или двуцветни, а също и с различни щампи в смели комбинации. За всеки стил и повод - по чифт! 

Как да носите балеринките Chanel днес

В модата на стрийт стила има хора, които ги носят с тоалети на Chanel и с туидени блзейзъри и такива, които ги носят в съвременен вариант в най-неочаквани комбинации (Четете още: Всички носят: Вечните двуцветки на Chanel. Slingbacks, дами!).

Pre-колекцията Spring/Summer 2021 на Chanel ги предлага в двуцветни, черно-бели или златисти версии. За супер шик визия могат да се комбинират с туидени костюми и блейзъри. За елегантна и по-момичешка визия ги съчетаваме с кроп топ и щамповани къси шорти.

Балеринките Chanel: историята на един легендарен модел от Коко до Карл

„С четири чифта обувки мога да пътувам по света“ е една от най-известните фрази на Габриел Шанел. Година, след като Карл Лагерфелд поема модната къща, Кайзера успява да реализира тази нейна идея. За колекцията Пролет /Лято 1984 Ready-to-Wear той е вдъхновен от двуцветните Slingback - модел тип деколте с каишка, лансиран от Габриел Шанел през 1957 г.. Така вдъхва живот на това, което веднага ще се превърне в емблематичен елемент на модния гигант - балеринките. Меки, бежови, с черен връх, носени от Инес де ла Фресанж в рекламната кампания, заснета от Хелмут Нютън. „Вдъхновени от света на танца, който е толкова скъп за Габриел Шанел, която от своя страна държеше на комфорта и свободата на движението - балеринките днес са основен елемент от стилистичната граматика на Chanel. Когато дизайнерката се вдъхновява от мъжката мода със сакото от туид и трикотажния пуловер от райе, тя предрешава навлизането в модата на този плосък, елегантен и удобен модел обувка-деколте", разказват от модната къщата. Оттогава всеки сезон има своя собствена вариация. Балеринките вече са константа в колекциите Haute Couture и Ready-to-Wear.


Аз съм Легенда! 10-те модела обувки, без които нищо в модата нямаше да е същото



Инес де ла Френсаж в рекламната кампания, заснета от Хелмут Нютон през 1984г.


Колекция Haute Couture Есен/Зима, 1986/87г.


Колекция Пролет/Лято, 1995г.


Колекция Пролет/Лято, 2008г.

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.