Следва

Givenchy, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Най-важните тенденции за Есен/Зима 2021 от Седмицата на модата в Милано

Мъхеста изкуствена кожа, плетени кожуси и ватирани вечерни облекла - кратка разбивка на най-важните тенденции от Седмицата на модата в Милано, Есен/Зима 2021

 

All fashion преди 3 години

Италианската модна столица поставя миниполата на върха на тенденциите за есента на 2021 г. и когато казваме „мини", имаме предвид точно това. Докато представянето на колекцията AW21 на председателя на CFDA Том Форд първоначално не е планирано да се проведе в рамките на Седмицата (заради закъснения, причинени от COVID), стартът се оказва безупречен, преплитайки хармонично новооткритата любов на MFW към изчистените линии. Предстоящият подход към Есенния сезон, през очите на г-н Форд, е посветен „на силата, за мощта. За възстановяването на живота ни"- перспектива, която резонира с пънк монохромните мини-рокли на Валентино.


Ports 1961

Какво да носим върху нашите малки черни рокли от нова ера? Опитайте творението на Prada от изкуствена козина или ватираните пищни палта на Emilio Pucci (чийто залез на модната сцена никак не е предстоящ). Що се отнася до онези плетени детайли и цели облекла, с които до скоро всички съжителствахме мирно през изминалата година, Fendi създава нова версия за времето "след мрака", когато е безопасно да излезете отново, включително и през нощта.

От най-добрите визии на Y2K до връщането на LBD (малката черна рокля): това е нашата разбивка на най-забележителните тенденции от Милано за AW21.  

1/5 Y2K moodboard (или носталията по 00-те)

Tom Ford, Blumarine, Conner Ives

Преди да прочетете повече, ще трябва да се запознаете със строго неофициалния акаунт @TomFordForGucci. Том Форд не е откривател на секса, но създава катапултния сексапил от 2000-та година на модния подиум и точно към него се насочваме тази есен. Ниско падащи горещи панталони, украсени с пеперуди колани и бодливи ботуши до коляното са само част от трендовете в началото на хилядолетието, които днес получават пикантно, модерно продължение.

Както пише Никол Фелпс от Vogue в рецензията си за колекцията на AW21 на Том Форд: "тя е по-смела дори от оригинала". Присъдата? „Новите горещи къси панталони на Ford, облечени с пуловери, пухенки или авиаторски якета, всъщност са по-горещи и по-"микро" от всичко, което дизайнерът някога е правил в своите най-hot дни в Gucci."

2/5 Пухкави мисли

Prada, Marni, Sportmax

Максимата „трябва да я фалшифицираш, за да я продадеш" обикновено не е съвсем на място при най-харесваните (т.е. най-копираните) дизайнери на подиума, освен ако не става дума за изкуствената кожа. Пухът и козината, създадени без насилие и без жестокост, превзеха подиумите на Милано през изминалата седмица, като препращат към старите, гламурни визии на Холивуд, пресъздадени в хипер реални цветове. Обърнете внимание на забележимите рошави ръбове и омбре оттенъци при Prada, Marni и Sportmax. Колкото по-размито, изкуствено и забавно, толкова по-добре. В случая с креативния директор на Marni Франческо Рисо, размитите изображения също са нещо отличително. „Хората идват при мен, казвайки:„ това трябва да бъде в цифров вид; той трябва да бъде дигитален; трябва да мине през екрана ", каза Рисо пред Vogue. "Майната му."

3/5 Ватирани вечерни дрехи
 Emilio Pucci, Cecilie Bahnsen, Giorgio Armani

Датската звезда Сесили Бансен е друга дизайнерка (заедно с Том Форд и новоизгряващия в Ню Йорк Конър Айвс), която излиза извън клишетата - представянето на нейната колекция AW21 съвпадна с дигиталната седмица на модата в Милано. Оказа се, че това е навременен ход. Ентусиазмът на Бансен да изработва приказни рокли от ватирана тафта и коприна ще се хареса на всеки, който прекарва последната година, полегнал на дивана - дух, споделен от Емилио Пучи и Джорджо Армани. Докато всички се окажем да оставим завивките зад себе си, предложението е наесен да извадим юргана в града... 

4/5 Връщането на LBD (Little Black Dress)


Dolce & Gabbana, Tom Ford, Valentino 

Pierpaolo Piccioli има специално определение за връщането на LBD: „радикално". На празната сцена на историческия театър Piccolo Teatro в Милано, миниатюрите на Валентино затвърждават един от ключовите принципи на модата - че дрехите могат едновременно да бъдат синоним на непреходност и романтика, а през 2021 г. те могат да предложат краш курс в изкуството, за да компенсират изгубеното време. В случая на Валентино имаме и натрупване на пънк влияние. „Това е радикалният акт да имаш силата да бъдеш това, което си; това имам предвид под романтизъм днес", каза Пиччоли след шоуто. „Това е субективен, почти анархичен жест, категоричен знак за собствената идентичност - точно като пънка." 

5/5 Tрикотаж за елегантни срещи


Valentino, Ports 1961, Fendi 

Представете си онези плетива, в който майка ви ви облича като дете, добавете безбожно скъп лейбъл, който хич не е за деца, и щедра порция италиански вайб. Ако плетената рокля до глезена е вашето готово решение за зимния локдаун, двойките плетеници, забелязани при Valentino и Ports 1961, са на път колегиално да врътнат нашата колективна любов към плътните трикотажни изделия към нови измерения. Търсите настроение, което не е нищо друго, освен PG? Потърсете Fendi, където Ким Джоунс приветства връщането на облеклото за вечерни срещи в комбинация с гривни до рамото и синхронизирани поли-молив. 

More All fashion