Какво ЩЕ гледаме ние на тазгодишния Sofia Film Fest

Какво ЩЕ гледаме ние на тазгодишния Sofia Film Fest

25-ият София Филм Фест ще бъде в два модула през месец март и месец септември. Освен традиционните прожекции в киносалоните зрителите ще имат възможност да гледат филмите и онлайн.

ЗЕМЯ
САЩ, 2021, 85 мин

Режисьор: Робин Райт, Сценарий: Джеси Чатъм, Ерин Дигнъм, с Робин Райт, Демиян Бичир, Сара Доун Пледж, Ким Дикенс, Уорън Кристи

Земя е пълнометражният режисьорски дебют на известната актриса Робин Райт. Това е трогателна история за жена, която търси смисъла на живота сред необятната и сурова американска природа. След като преживява трагично събитие, Иди се оказва неспособна да остане свързана със заобикалящата я действителност и изправена пред тази несигурност, се оттегля във великолепната, но сурова пустош на Скалистите планини. След като местен ловец я връща от ръба на смъртта, тя трябва да намери начин да живее отново.

23 март|18:30| Кино „Люмиер LIDL“

~~~~~~~~~~

ПЪТИЩАТА НА ЖИВОТА
Великобритания-Швеция-САЩ-Полша-Испания, 2020, 85′

Режисьор Сали Потър, Сценарий Сали Потър, с Хавиер Бардем, Ел Фанинг, Салма Хайек, Лора Лини, Бранка Катич

Великобритания-Швеция-САЩ-Полша-Испания, 2020, 85 мин, цветен
Лео лежи, той е объркан и потънал в размисъл. Хората около него вече не го приемат сериозно. Грижовната му дъщеря Моли го придружава в Ню Йорк. Въпреки че може да изгуби работата си, тя е неотлъчно до този умствено увреден мъж, който вече не знае името ѝ, но чиито мисли се лутат в паралелни версии на живота му. Животът на един мъж. Лео и Долорес в Мексико: сцени от един страстен брак; Лео като самотен писател на гръцки остров. Тези срещи го връщат към неприятната истина и отново към Моли.

12 март|18:30| Кино „Люмиер LIDL“

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.