Следва

Fashion Starter: Камил Роу - 7 days, 7 outfits

Givenchy, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Имаше леко затишие при Живанши в последните няколко сезона, вярваме, ще се съгласите. Сякаш ги нямаше на модния небосклон, нищо, че бяха там...

 

Runway преди 3 години

С днешна дата можем да потвърдим, че става дума за класическо затишие пред буря. Във втората си колекция за френската модна къща, Матю Уилямсън показа сила, стабилност, ясна визия за бъдещето. На подиума в Париж видяхме едно възродено Givenchy, с чисто нов характер. Очаквахме подобен завой с идването на Уилямсън начело на Къщата миналата година. Очаквахме култови интерпретации на вкуса му към уличната мода, грубите завършеци, градските форми и препратките към обичайното ежедневно облекло на всички ни. Колекцията му за миналия сезон беше нещо като наброска към целта, но есенно-зимната работа за есента на 2021-ва е празник на неговия фантастичен стил, едновременен реверанс към новаторството и шика на първосъздателя - Юбер дьо Живанши.

"По много начини, тази колекция е символ на непрестанното напрежение между два свята", се казва в обръщението на Уилямсън по повод премиерата на колекцията на Парижката седмица на модата. "Идеята е всеки да открие собствения си смисъл в тези трудни времена; става въпрос много повече за искреност, отколкото за стратегия. Искаме да привнесем чувство за реалност към вече възприетите линии на прецизност, елегантност и екстравагантност в дрехите и аксесоарите. Възприемаме модата като начин на живот, като емоция и като взаимна връзка с околните, а не като игра. Отдаваме дължимото на всеки отделен ден от живота, като го изпълваме с емоция - сякаш носите музика, а не дрехи."

Колекцията съвместява мъжка и дамска мода, а усещането е за прецизен микс между екстравагантност и дисциплина. Естетиката обединява класика, радикалност и практичност, като Уилямсън и екипа постигат крехкото равновесие чрез обеми и наслоявания. Връхните дрехи са подчертано овърсайз, докато костюмите, панталоните и ризите са скроени тясно и в най-добрите традиции на ателие Givenchy - гъвкаво и по тялото. Пашкулните форми, застъпени и в останалите есенно-зимни колекции на големите имена в модата са прекрасно доразвити от Уилямсън, който сякаш опакова моделите с презумпцията за истински студено време. Подчертани и изрязани рамене се виждат навсякъде в колекцията, с което кройката силно напомня на архитектурата. Скулптурираните плетива изглеждат стабилно, но обещават движение и са с фокус на талията.

Тъй като колекцията е микс между мъжка и дамска, аксесоарите логично са с унисекс звучене. Много качулки, много капси, накитници и ръкавици. Обувките са на огромни гумени подметки, както за жените, така и за мъжете, а силуетите се премащабни.

Идеята на ревюто и видеото, извънредно ефектно, признаваме, е да се създаде усещане за драма чрез монументални ансамбли. Песента за спектакъла е с автор Робърт Хууд, известен техно музикант от Детройт. "За мен беше чест да сътруднича на Живанши в този проект. Фразата Organized Chaos изникна в ума ми веднага след като говорихме с екипа в началото на подготовката. Започнах веднага да си представям как това словосъчетание би звучало, ако е музика, като минимализмът трябваше да води. С доверието на Матю, както и с доверието, което аз имам към неговия начин на парвене на мода, успях да усетя ритъма на този проект. Мисля, че се получи перфектно", каза по повода Хууд.

Цялата колекция Givenchy Есен/Зима 2021 е в галерията >>>

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.