The Drops и Тита Димова: общуване на рядък език

The Drops и Тита Димова: общуване на рядък език

"Харесвам красотата, даже и в сълзата и болката. Ние трябва да възпитаваме в себе си онова чувство, с което да я разпознаваме в нейната чистота. Не харесвам, когато хората правят нещата по инерция и взимат решения който не са техни... това е пагубно за изкуството..."

Тя е Тита Димова - Вантек, художник, сценограф, костюмограф, скулптор и визуален артист. Завършва „Изобразително изкуство и педагогика” в СОУ „Любен Каравелов“- Варна и сценография в НБУ. В периода 2001-2015 работи с украинския режисьор Андрей Жолдак. В периода 2006-2011 г. е главен художник на Сатиричния театър „Ал. Константинов“ София. От 2020 преподава Съвременно и концептуално изкуство в сценография в НБУ, София.

Автор е на сценографията и костюмите за спектакли в Украйна, Русия, Германия, Австрия, Швеция, Финландия, Бразилия, Румъния, Македония. Работи в сферата на театъра, киното и телевизията, музикални клипове, художествени проекти и арт инсталации. Спектакли с нейна авторска визия са играни в Австрия - Wiener’Festwochen, Босна и Херцеговина, Словения, Хърватия, Испания, Украйна, Русия, Полша, Германия, Австрия, Швеция, Финландия, Бразилия, Румъния и Македония.

Носител е на наградите UNITER Gala Prize for the best Romanian performance Othello; UNESCO.Laureates.Performing Arts - Goldoni Venice, Andriy Zholdak и номинация за декор на „Златна Маска“ Москва.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.