Следва

Меган Маркъл е помолила двореца Кенсингтън да се намеси в конфликта й с Кейт Мидълтън, но й е било отказано

Истории от живота: Златан Ибрахимович, 11-години по-голямата от него Любов и Санремо

Добре информирани източници твърдят, че тя е най-важният човек за футболиста. С половинката си Златан съгласува абсолютно всяко важно решение. Двамата са заедно от 20 години.  "Любов от пръв поглед ли? В действителност той беше паркирал неправилно своето Ферари", разказва Хелена Сегер... 

Celebrities преди 3 години

Златан Ибрахимович предизвика фурор по-рано този месец, когато се оказа голямата гост-звезда на фестивала в Санремо, именно 71-ото издание на най-големия тв-форум за поп-песен в света. Ехото от бляскавото му присъствие на сцената продължава и до днес, месец след събитието. В разгара на толкова много Ковид и прочие трудности, едно е сигурно: играчът на Милан е „убийственото откритие“ на Амадеус, емблематичният ТВ-водещ на Апенините, който със замах подписва договора, за да качи звездата на сцената на „Аристон”, точно преди подновяването на договора на футболиста с Милан, избягвайки по този начин възможния конфликт на интереси. Безспорен шампион, бизнесмен, футболна звезда, а сега и шоумен, дори и Берлускони го изкритикува за пътуването му до Санремо в този труден за росонерите момент, но Златан просто сияеше на сцената на Фестивала: „Не се притеснявайте, ще вкарам осем гола". В крайна сметка, какво може да се очаква от човек, който изрича: "Аз не съм Кралят. Аз съм Бог"?


Защото Санремо си е Санремо: 71 години телевизионно великолепие



Амадеус и Ибрахимович, Санремо 2021

Двадесет години заедно с Хелена Сегер


Хелена Сегер

Ако от една страна Ибра е свикнал да бъде в центъра на вниманието, дори когато не го иска, от друга страна е направил точен избор: да изживее голямата си любов с Хелена Сегер, далеч от светлините на прожекторите. За да остане близо до него. тя избира да се откаже от кариерата си на модел, но не съжалява. Твърди се, че Хелена е истинският съветник на футболиста, човекът, с който се планира и взима всяко важно решение. Двамата са заедно от 2001 г. „Любов от пръв поглед ли? В действителност той беше паркирал неправилно своето Ферари", казва Хелена Сегер в интервю, обяснявайки, че по онова време тя вече е популярен модел, докато той е само на 19 години и тепърва започва футболната си кариера. „Беше паркирал своето Ферари по начин, който не позволяваше на моя Мерцедес да излезе. По доста груб начин му казах да го премести веднага, но, както се оказа, на него това му хареса”.



Единадесет години по-голяма от Ибра, смела и решителна, тя следи кариерата на съпруга си и се грижи за двамата им сина - Максимилиан и Винсент, родени през 2006 и 2008 г. Предпочита пълната дискретност пред клюките. Дори не коментира нищо относно миналото лято, когато избухна скандалът с предполагаемия флирт между футболиста и спортната журналистка Дилета Леота, докато двамата снимаха заедно рекламна кампания за фитнес приложение. Хелена не даде интервю по този повод, а просто се показа с партньора си на борда на яхта, заглушавайки всяка недискретност със стратегически ход. През следващите месеци те ще отпразнуват двадесет години любов.

Колко печели Ибрахимович, какъв е хонорарът му на Сан Ремо и как инвестира?

Футболен шампион, звезда на шведския национален отбор (рекордът за голове е негов), но не само. Ибрахимович е сред най-добре платените футболисти в света. В Интер, между 2006 и 2009 г., той печели 12 милиона евро на сезон, по време на трансфера му в американския отбор Лос Анджелис Галакси заплатата му е 6,3 милиона (без бонусите), докато с Милан подписа договор за 3,5 милиона за първата година и 4 милиона за сезон 2020-2021. И това не е всичко. Агентът му Райола разкрива, че Ибра има нюх за инвестиране: в допълнение към модната си линия, той се фокусира върху стартиращи компании, нови технологии, инвестиционни фондове, недвижими имоти. Общите му активи? Според Forbes са над 35 милиона долара, а от Celebrity Net Worth твърдят, че имуществото му се равнява на 190 милиона. Според слуховете, хонорарът му като водещ на Сан Ремо е бил 50 хиляди евро на вечер, или общо 250 хиляди за петте му излизания на сцената, изключително бляскави, междувпрочем (гледахме открай докрай и заставаме твърдо зад думите си - мъжът има жестоко чувство за хумор, много е красив, както и достойно артистичен за футболист-милионер). 


Снимка: RPP

Частният остров и гората на Златан Ибрахимович

Говорейки за инвестиции, тези на Ибра са необичайни, но в сравнение със звездните капризи на някои негови колеги, нападателят на Милан винаги е предпочитал "трайните богатства". В портфолиото му от имоти присъства дори остров Давенсо на езерото Маларен, който е третият по големина в Швеция. 500 хектара срещу 2,5 милиона евро, това е мястото, на което той се посвещава на лов и риболов. В допълнение към няколко къщи в Ню Йорк, Милано и на езерето Комо, футболистът купи църква в централната част на Стокхолм, за да я превърне в луксозна резиденция. Последният подарък, който си направи, миналата Коледа, е горски парцел от хиляда хектара в района на Аре, планинска местност на границата с Норвегия, посещавана също от шведските кралски особи. За тази прищявка той плати 3 милиона евро.


Снимка: AC Milan

Сензационната кариера и най-новите противоречия с Лукаку и Леброн Джеймс

В крайна сметка Ибрахимович е един от онези персонажи, който не играе половинчато, и с кариера като неговата не би могло да бъде иначе. На терена той печели почти всичко, което може да бъде спечелено: четири първенства на Италия, четири на Франция с ПСЖ, три италиански Суперкупи, три отвъд Алпите, Лига Европа и дълга поредица от рекорди. След единадесет номинации за Златна топка, която така и не печели, коментира: „Нямам нужда от Златната топка, за да се чувствам най-добрият“. Много победи на терена и много противоречия, както в съблекалните, така и извън тях. Обича да коментира и да кара хората да го обсъждат, дори в навечерието на Фестивала. Започвайки серията от обиди на терена с Лукаку, към когото се обръща с: „Обади се на майка си и отиди да си правиш вуду-ритуалите! Обади й се, върви, върви!“, заклеймено от мнозина като расистко изказване. „В света на Златан няма място за расизъм“, отвръща той гордо, напомняйки за произхода си. Футболистът е роден и израснал в Швеция. Майка му е хърватка католичка, баща му - босненски мюсюлманин. През последните дни тече сблъсъкът му от разстояния с шампиона на НБА Леброн Джеймс. Играчът на Милан се изказа, че не понася, когато спортист, достигнал определен статус, говори за политика, а баскетболистът отговаря, че никога няма да мълчи пред несправедливостта.


Лукаку и Златан

Как съчетава тренировките и мачовете с фестивала Санремо

Появявайки се на Санремо, въпросът, който вълнува феновете, се отнася главно до графика на спортиста по време на фестивала. Мистерията около тренировките му скоро се разбулва: в понеделник е бил в спортния комплекс Миланело, след това отпътува за Санремо, за да дебютира като водещ в театър „Аристон”, в сряда се връща в Милано за мача срещу Удинезе, в четвъртък почива в Миланело, след което провежда двудневна тренировка на Ривиерата, за да се качи на сцената на следващата вечер в последната вечер на Феста (фестивалът се провежда винаги на живо). Това в общи линии е била програмата му, съгласувана с Милан и планувана да ограничи пътуванията му до минимум. "Той ще пропусне няколко тренировки, но ще бъде там за мачовете. Ако има човек, който може да се справи с такова напрежение, това е Златан. Даже ще му се отрази добре”, обяснява доволно Стефано Пиоли, треньорът на Милан. Веднага след като Фестивалът приключи в събота вечер, 6-ти март, той отпътува директно за Верона, където на 7 март в 15 часа вече е на терена.

Берлускони, Капело и Касано за Златан на Фестивала

Присъствието на Златан в ролята на блестящ шоумен на Санремо предизвика безкрайни дискусии сред феновете и професионалистите. Свръхфутболната инвазия не се хареса на бившия шеф на Милан, Силвио Берлускони, който реши да подразни играча: „Очевидно Ибра има нужда да си почине. Не мога да разбера как Милан се е съгласил с искане от подобен вид", каза Ил Кавалиере през Milan News. По-малко ироничен, но също толкова язвителен е бившият треньор на росонерите, Фабио Капело: „Просто щях да му кажа: не. Но тук има договори, подписани в различно време“. След това се чува алтернативният глас на Антонио Касано: „Ибра се справя много добре. 95% от играчите биха казали Да на Амадеус. Това е важен договор, освен това Златан е професионалист и знае как да се менажира сам“.



На 3 октомври 2021 Златан, това златно момче (клише, ама наистина много го харесваме) ще навърши 40. Желаем му още подвизи, той разбира от много неща, страшно готин е в любовта си, казват също, че е великолепен баща, а на сцената е красив като Бог. Браво!

More Celebrities