Следва

Springtime Shopping: 100-те съвършени изделия, които носим тази ПРОЛЕТ Vol.2

Insta-попадения Пролет 2021: кой модел маратонки носят най-модерните мацки в мрежата

Маратонките са най-удобните обувки ever, идеални за абсолютно всеки сезон, невероятно практични и задължителни за всеки ден 

All fashion преди 3 години

Позната ви е тръпката: независимо от поредното преброяване на чифтовете кецове и маратонки, същински лястовички на жица, в гардероба или шкафа за обувки, непонятното вътрешно чувство, че ОБЕЗАТЕЛНО ни трябват още едни, дори само защото е пролет, т.е. нов сезон, а новият сезон винаги изисква по едно таково попълнение... и т.н.



Всяка от нас има едни най-любими, едни малко по-малко любими, едни средно любими, едни много любими, обаче отпреди два сезона и т.н. Както и да е, спор няма, трябват ни нови пролетни 2021-ва маратонки. Тенденцията е категорична в този момент - чифтът тябва да е лаконичен, напълно ежедневен, подчертано спортен, по възможност бял, но може и ярко монохромен или просто с цветен детайл. Всички спортни марки, които допреди 7 години си представяхме обути на краката си само във фитнеса, като Reebok, New Balance, Nike и Adidas, са точно в центъра на вниманието. Възможни са обаче и оправдани залитания, защото няма такъв разкош като Dior-ID, нали?

За да сведем колебанията до минимум, или пък да ги завишим до виене на свят, заравяме се в някои Instagram-профили на дами, чиито стил ценим, и разглеждаме какво носят тази пролет.  

За да се състави интелигентно базовият ни пролетен гардероб, определено следва да почнем с чифт универсални и актуални като модел маратонки. Минималистичният дизайн и класическата разцветка са най-важният критерий тук. Можем да разгледаме по нещо от скъпите, но качествени Khaite, които пуснаха наново култовия си модел от набук, чифт от който вече има русата трендсетърка Роузи Хънтингтън-Уайтли. Нови маратонки, вдъхновени от естетиката на 1970-те години, изобилно присъстват в различни колаборации със спортния гигант Adidas, като например тази с Yohji Yamamoto. Друг базов модел е този от колекцията на Christian Dior - съвременни бели маратонки с груба подметка и червени връзки, част от наличния вече моден арсенал на красавици като Вероника Фераро и Alex Rivièrex.


Йоджи Ямамото & Adidas: ЕТО как започна всичко!


Други МММ - много модерни момичета - предпочитат старата, но златна класика New Balance, отличен партньор на всичко в дрешника, включително на деловия костюм. Така например, Дебора Роса показва сив чифт, комбиниран с елегантно сако и плисирана пола. Емили  Синдлев предпочита бели маратонки в компанията на широки джинси и кариран жакет плюс худи, а Ксения Адонтс комбинира своя чисто новичък чифт с клин с висока цепка. Останалите завидно вдъхновяващи примери следват: 

 

More All fashion