Следва

Чудим се дали ни харесва: съвместната колекция на UGG и Molly Goddard

Пролет/Лято 2021: НАЙ-МОДЕРНИТЕ боти и ботуши на сезона

Както се развиват нещата с първа пролет наоколо, фактът, че дизайнерите нароиха купища боти и ботуши за новите топли сезони, наред с джапанките, сандалите, чехлите и класическите деколте, ни радва искрено 

All fashion преди 3 години

Прави впечатление силната тенденция за дизайнерска работа отвъд класическите 4 сезона, което е отчетливо от известно време насам и направо натрапчиво в последната година.

Замисляйки се, и разглеждайки многото отлични примери за употребата на обувки, "нетипични" за съотгветния сезон, се радваме на този нов подход в модата. В арсенала на много качествени брандове за настоящата пролет виждаме извънредно богатство от по-скоро есенни, или поне всесезонни обувки - груби боти, обувки с квадратни върхове, ботуши-чорап (забележете - силно розови), известен брой чифтове с перфорации, силно изобилие от детайли и декорации, често много лъскави, както и доста лак. View Sofia систематизира, след като направихме същото и с обувките за Пролет 2021, най-модерното сред ботите и ботушите за този така капризен сезон. 

Груби боти

Гледаме ги константно в последните няколко сезона върху фините крака на някои от най-модерните жени в света. Категоричен първенец сред базовите обувки, приятно междусезонни, в армейски стил и с масивна подметка, те са универсален боец, идеален за моментите на нестабилна метеорология. Съчетават се чудно с почти всичко, пръв приятел са на ромнтачните ни рокли, верен съратник на джинсите, интелигентен партньор на костюма с панталон. Убийствени модели откриваме в пролетно-летните колекции на Celine, Sandy Liang и MSGM.


MSGM


Sandy Liang


Celine

Розови боти-чорап

Много ще се носи розово тази пролет! В пастелния нюанс има много нежност, има още и младежка свежест, обещание за леки и приятни вечерни партита и готина доза Барби-сексапил. През пролетта на 2021-ва розовото се явява основен цвят - откриваме дизайнерски интерпретации в нюанса сред роклите с романтичен привкус, панталоните, тениските, полите, чантите и пр. Маршмелоу нюансът, който винаги свързваме с Рийз Уидърспун в "Професия блондинка", е интерпретиран още във всевъзможни сака и палта, както и под формата на обици, гривни, портмонета и пр. Разбира се, няма как да се мине и без боти и ботуши във фуксия - примерите са красноречиви - от Fendi, с техните розови ботички с връзка, дупки и платформа, до Balmain с трикотажните им розови боти на ток. 


Balmain


Fendi

Квадратен връх

Квадратната предница, позната ни до болка от модната грубост на 90-те, вече от поне два-три сезона е сред главните обувни тенденции. Ако не сте се престрашили да пробвате дотук, нека кажем, че моментът е повече от назрял. Streetstyle-звездите на Модните седмици в Лондон, Париж, Ню Йорк и Милано се надпреварваха да сменят чифт след чифт, комбинирайки ги с прави джинси, свободни костюми с панталон и въздушни поли. Някои от най-красивите екземпляри откриваме в колекциите на Dries Van Noten, Self-Portrait и Salvatore Ferragamo.


Dries Van Noten


Self-Portrait


Salvatore Ferragamo

Лак

Той е за тези от нас, които харесват да са в центъра на вниманието. Черна лакирана кожа е второто име на категоричната женственост, защото комбинира класическия цвят с ефектен материал. Едновременно практични и много смели, за пролетния сезон на 2021-ва, те идват в десетки разновидности. Например от Sportmax, които измислят черна кожена бота на дебела ниска подметка, излизаща извън края на петата, или пък от Khaite - елегантни боти със силно издължен силует и малко нахално токче. 


Sportmax


Khaite

Каубойски

Каубойските ботуши, взети като от снимачната площадка на американски уестърн, нямат никакво намерение да минават в пенсия. Изобилстващи и в новите колекции, те варират от френската лаконичност на Isabel Marant, чиито модели имат приятното качество да не омръзват, до невероятно нестандартните решения на Mara Hoffman. На момичетата, които имат нужда да се гмурнат в сърцето на Дивия Запад, от швейцарската Bally предлагат традиционен каубойски модел, обсипан с тематични орнаменти.


Isabel Marant


Mara Hoffman


Bally

Мис Метал

Ботите с метален връх са супер модерни тази пролет. Всички, които някога сме имали залитания по дръзките обувки с шипове и катарами, ще оценим подобаващо тренда. Този тип ботуши са чудесни с чифт добре скроени джинси, както и с всеки панталон с права кройка, както и с всяка романтично изящна рокля в гардероба ни. Тук залогът е контрастът между стил и фактура. Някои от най-готините представители на подвида са на Victoria/Tomas и Christopher Kane.


Victoria/Tomas


Christopher Kane

Перфорация

Всички дизайнери залагат на перфорациите този сезон. Не знаем на какво се дължи тази мания, но я харесваме. Брандовете просто бълват всевъзможни боти от мек велур, плат, кожа, които носим комфортно даже и когато е доста топло навън. Koche комбинират атлазен плат и класическа мрежа, Fendi предлагат женствен чифт на ток, а Bora Aksu предпочитат фин реверанс към класиката - боти с връзки и дебело средно токче и щедри дупки по кожата отстрани. 


Koche


Fendi


Bora Aksu

More All fashion