Следва

Елза Перети, дизайнерът на Tiffany & Co., преди която среброто не бе достоен материал за бижута

We love: adidas Originals x WALES BONNER

Не е първа колаборация, но, познавайки предната, считаме за важно да издебнем премиерата по магазините (26 март)и да се сдобием с по нещо 

All fashion преди 3 години

За пръв път показана на Седмицата на мъжката мода в Париж през септември 2020 година, колекцията се базира на изследването на младата дизайнерка Грейс Уелс Бонър върху диаспорните връзки между Великобритания и Карибския басейн. 

И ако първата колекция на бранда за adidas - Lovers Rock, сезон Есен/Зима 2020/2021 застъпва в основата си историята на британско-ямайското съобщество в Лондон през 70-те, то колекцията Пролет/Лято 2021, наречена Essence, изследва зараждането на танцувалната музика на  Ямайка в началото на 80-те. 

Прави впечатление майсторското ушиване на дрехите, нито един детайл не е оставен на случайността, дизайнерът великолепно миксира носталгия, мода, спорт, удобство и стил. В колекцията влизат надградени артикули в естетиката на 70-те - шорти, тениски и спортни костюми, украсени с винтидж линиите на Адидас, мрежа и карирани принтове. 

Колекцията на Уелс Бонър, която е по големите онлайн ритейлъри с гриф coming soon, интерпретира на практика култовите модели на adidas. Виждаме обновени силуети на adidas Samba и Nizza. Маратонките WB Samba, избрани от богатото футболно наследство на немския бранд, са изцяло изработени от кожа, текстил и микс от двете, имат лого на езичето и трите ленти на фирмата отстрани. Всеки чифт идва в няколко цветови решения. Дрехите и обувките са класически и много модерни, перфектно изработени и небрежни на вид, а цялостното внушение е за свобода и почит към класиката. Ценовият диапазон е между 100 и 300 долара за брой. Пазаруваме тук, тук или тук.   

More All fashion