Следва

Елза Перети, дизайнерът на Tiffany & Co., преди която среброто не бе достоен материал за бижута

We love: adidas Originals x WALES BONNER

Не е първа колаборация, но, познавайки предната, считаме за важно да издебнем премиерата по магазините (26 март)и да се сдобием с по нещо 

All fashion преди 3 години

За пръв път показана на Седмицата на мъжката мода в Париж през септември 2020 година, колекцията се базира на изследването на младата дизайнерка Грейс Уелс Бонър върху диаспорните връзки между Великобритания и Карибския басейн. 

И ако първата колекция на бранда за adidas - Lovers Rock, сезон Есен/Зима 2020/2021 застъпва в основата си историята на британско-ямайското съобщество в Лондон през 70-те, то колекцията Пролет/Лято 2021, наречена Essence, изследва зараждането на танцувалната музика на  Ямайка в началото на 80-те. 

Прави впечатление майсторското ушиване на дрехите, нито един детайл не е оставен на случайността, дизайнерът великолепно миксира носталгия, мода, спорт, удобство и стил. В колекцията влизат надградени артикули в естетиката на 70-те - шорти, тениски и спортни костюми, украсени с винтидж линиите на Адидас, мрежа и карирани принтове. 

Колекцията на Уелс Бонър, която е по големите онлайн ритейлъри с гриф coming soon, интерпретира на практика култовите модели на adidas. Виждаме обновени силуети на adidas Samba и Nizza. Маратонките WB Samba, избрани от богатото футболно наследство на немския бранд, са изцяло изработени от кожа, текстил и микс от двете, имат лого на езичето и трите ленти на фирмата отстрани. Всеки чифт идва в няколко цветови решения. Дрехите и обувките са класически и много модерни, перфектно изработени и небрежни на вид, а цялостното внушение е за свобода и почит към класиката. Ценовият диапазон е между 100 и 300 долара за брой. Пазаруваме тук, тук или тук.   

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 5 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 23 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.