Следва

Бургундското великолепие на Кралица Максима - два прочита на царствения цвят

Ralph Lauren създадоха първата система за оцветяване на памук без водни отпадъци

Има надежда, щом най-големите играчи се хванаха да търсят и намират решения  

 

All fashion преди 3 години

Ralph Lauren Corp. представи вчера многостепенната система Color on Demand, която прави възможно оцветяването на памука без отпадъчни води. Традиционният метод за промишлено оцветяване предполага използването на огромно количество вода, която после (без специална обработка) на практика е непригодна за повторна употреба и отравя околната среда необратимо. Текстилно-багрилните фабрики са вторият по големина замърсител на водите в световен мащаб след селското спопанство. 

Color on Demand е набор от технологии, които позволяват "преработката" и повторната употреба на цялата вода, вкарана в процеса по оцветяване на памука, вероятно най-употребяваната в модата суровина. Освен значителната икономия на вода, Color on Demand съществено редуцира количеството на използваните химикали и оцветители, както и енергията, нужна за процеса. 

Американският бранд интегрира системата Color on Demand в своя цикъл на производство и ще пусне първите модели, изработени чрез способа, още през 2021-ва. С инициативата си Ralph Lauren възнамеряват да установят нов стандарт в модната индустрия, като мотивират и други брандове и компании да се ориентират в тази толкова важна посока. 

"Традиционното оцветяване е една от най-замърсяващите практики в нашия отрасъл и като голям бранд ние осъзнаваме необходимостта от мащабно решение на този проблем, - казаха представители на Ralph Lauren. - Color on Demand значително намалява негативното въздействие на оцветяването на памука и, като допълнително преимущество, ни позволява далеч по-ефективно да използваме ресурсите". 

 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.