Следва

Десетият правнук на кралица Елизабет Втора се роди вкъщи

Тайните на успеха: Медитации, мантри, ледена вана и какво още правят най-извесните сутрин

Престижът започва сутрин, ето как 

Health преди 3 години

Гуинет Полтроу

След като пренасочи вниманието си от актьорство към арома-лечение на стрес и други подобни алтернативни практики, основателката на Paltrow Goop вече е главен изпълнителен директор на собствената си многомилионна лайфстайл марка. Майка е на две деца и успява да движи всички аспекти от живота си успешно, заменяйки закуската със смути и капучино, следвани от силновъглехидратен обяд. Въпреки всички хвалебствия на макробиотичните диети, звездите сякаш съзнателно се откъсват от прекалено ограничаващата рутина (и заговорим ли по темата, винаги си спомняме за хранителния режим на Awkwafina). Вечерята на Гуинет често включва вино, пържени картофи или "багета, преливаща от сирене“, а освен това признава, че се отказва от двучасовите тренировки с личния селебрити треньор Трейси Андерсън в полза на спортуването до максимум час и 15 минути. Толкова е лесно.

Орландо Блум

Орландо е роден в Кентърбъри, но ежедневието му е толкова калифорнийско. Актьорът разкрива, че проследява качеството на съня с помощта на джаджа, позната като интелигентен пръстен. Започва деня си с малко приятно време с новородената дъщеричка, прекарва 20 минути, пеейки й, преди да остане сам и да почете мотивационно-успокояващ будистки текст, който често качва на стори в Инстаграм. А като допълнение: Красавецът закусва зелено здравословно прахче, смесено с октаново масло и колаген на прах, полезен за косата, кожата и ноктите. Признава, че по време на локдауна се възражда любовта му към Лего и сутрин успокоява мозъка си с няколкочасово строене: "Строя главно коли и мисля, че методологическият характер на това да правиш нещо толкова малко те кара да се чувстваш, сякаш всеки ден постигаш нещо."

Уитни Улф

Миналата седмица 31-годишната основателка на Bumble се преврърна в най-младата жена-милиардер в света. Как? Още през 2019-та, настоящата майка разкрива, че главен приоритет за нея е вместването на време за тренировки сред натоварената седмица, а вечер да разпуска: "Презареждам с гореща вана, горещ магнезиев чай, прочитам глава от "Образовани" (книга от Тара Уестовър) и прекарвам 10 минути в приложението Headspace."

Джак Дорси

Главен изпълнителен директор на Twitter и Square, компания за мобилни разплащания, Дорси все пак успява да отделя по два часа от заетото си ежедневие за медитация. Спестява време, като не се занимава със закуска или обяд и яде само по веднъж на ден между 18:30 и 21:00 часа. Също така гладува през уикендите - от петък вечерта до неделя вечер - метод, който помага на мозъка му да функционира по-добре. Към това прибавяме и ледена вана всяка сутрин. 

Синди Крауфорд

В тази секунда забравяме за ледената баня, защото ежедневният ритуал за здраве и красота, както се казва, на Синди Крауфорд започва с изгрева и закуска в джакузи. Ако и ние имахме имение в Малибу, това щеше да е мотивацията ни да ставамес петлите... Кроуфорд разказва, че гледката към океана "е моята медитация“. Насладата е допълнена със зелен чай, шейк, пълен със зеленчуци и протеин на прах, след това 20 минути кардио и 30 минути вдигане на  тежести.


Синди Крафорд, 54, "Никога не можех да ям каквото си поискам“


Марк Уолбърг

Интернет лудна, когато Уолбърг сподели невероятно интензивното си и изключително специфично ежедневие в Инстаграм. Ако ставането в 2.30 СУТРИН не е достатъчно шокиращо, актьорът и баща на четири деца добавя, че тогава, в самите дебри на нощта, той вмества бърза игра на голф и един час в камера за криовъзстановяване, малко бягане, после време със семейството и тогава отива на работа. Заспива към 19 и 30, в което има логика. 

Опра Уинфри

Една от най-влиятелните жени в Америка става в 7:10 и започва деня си по същия начин, както милиони от нас: разхожда си кучетата. От този момент нататък, всичко е свързано с подхранване на ума (мотивационни книги с цитати или биографии), тялото (две дневни тренировки) и душа (медитация и поезия). Опра завършва всеки ден с вана: "Аз съм професионалист по дълго къпане“, казва тя.

Джеф Безос

Джеф Безос няма аларма, освен биологичният часовник, който звъни в секунтата, в която пуква зората. Така се става най-богатият човек на света...  Основателят на Amazon предпочита да се събужда по естествен път и обича първите неща в ежедневието му да са "кафе и хубава новина". Въпреки изненадващо лежерното начало се смята, че Безос има почти военен подход към бизнес срещите. Важни теми се обсъждат само преди обяд и Безос не прави големи срещи и събития, ако храната няма да стигне за всички присъстващи. 

Шерил Сандбърг

Говори се, че главният оперативен директор на Facebook разпределя изненадващо разумно времето си. Всичко в деня й върви час по час - сутрин бяга, приключва работа точно в 17 и 30 и накрая на деня се отпуска, четейки или гледайки "нещо тъпо по телевизията“. Нощем задължително изключва телефона. Въпреки че е една от най-високопоставените жени в индустията на технологиите, тя следи нещата с чисто аналогова джаджа - тетрадка. 

Мишел Обама

Още като първа дама, Мишел Обама се събужда в 4:30, за да може да започне с тренировката си възможно най-рано. Този час звучи доста по-разумно, знаейки какво прави Уолбърг... (виж по-горе).

Шарлот Тилбъри 

Бюти редакторът на британския Vogue започва всеки ден с мантра: "Смея да мечтая, смея да вярвам, смея да действам." Закуската е специален микс от билков чай, варено яйце и елда, препечен хляб. В края на всеки ден Тилбъри, която допълнително се глези с акупунктура и много слушане на подкасти, се оттегля в кухнята, където използва с кеф собствената си гама козметични продукти (глинената маска й е любима) на естествената светлина от запалени свещи. 

 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.