Следва

Stella McCartney Fall 2021, READY-TO-WEAR

Еволюция на СТИЛА: 178 кадъра Ким Кардашян по повод ЧРД 41

Ким е умно момиче 

All fashion преди 2 години

Споменаваме това, спомняйки си отново казаното от Коко Шанел: "Не всяка жена се ражда красива, но ако не стане такава до 30-ата си година, тя е чисто и просто глупава." Най-влиятелната и стилово еволюирала сестра от клана, рожденичка днес, избира да бъде красива и е. Погледът ни е насочен предимно към начина й на обличане, за който трудно се говори и пише дори от хора с изтънчен моден вкус и години опит като нас. Сега тя е на точно 41 години и имаме чувството, че е обличала всичко, което може да бъде облечено, и казваме това с кеф, защото Ким Кардашян е ултимативният trendsetter на нашето време и, ако не беше тя, нямаше нито да носим къси клинчета, нито нюд цвят, нито косите си дълги до кръста, нито още стотици дрехи и аксесоари, нагледно и хронологично подредени в галерията горе.

Размишляваме накратко за промяната в модната й перспектива през трите десетилетия, в които я познаваме: 

2000-те

20 години по-късно е трудно да повярваме и да не се развеселяваме от обличането й тогава, но началата са си начала, дори когато представляват грозни рокли, грамадни колани и шарени туники. Съвсем иконичен е периодът, в който Ким става известна, винаги под едната ръка с Парис Хилтън, а под другата - с чанта LV. 

2010-те

Миналото десетилетие е Времето с главно В за Ким, защото тогава малко по малко тя се утвърждава като стилова икона, а и се обръща предимно към вече изключително луксозните и скъпи брандове - Prada, Burberry, Balmain, Dior, Chanel, Versace... всичко, което ни кара да искаме, ако не да сме нея, то да сме постоянно в гардероба й.

2020-те

Рано е въобще да правим изводи за десетилетие, от което не са изминали и две години, но истината е, че Ким е най-интересна, изпипана и разгърната в експериментално модно настроение през последните две години, а и особено след раздялата си с Канйе. Нямаме възможност да я виждаме на събития и Червен килим особено често (с изключение на Met Gala 2021, където категорично беше най-добре облечена), но Инстаграм и рекламните кампании на SKIMS и KKW линиите за грим и парфюми са достатъчна база за ориентир как ще изглежда модата в настоящето и бъдещето, а е и особено забавно да намираме приликите/разликите с предишните години. Към днешна дата, според фенове и специалисти, Ким най-накрая развива и разкрива свой собствен стил и вкус, неповлиян от партньора й - виждаме това божествената й афера с Balenciaga, нагледно в последните кадри в галерията.

Тя самата обожава да се връща към модното си минало и има невероятни (по обем и сантиментална стойност) архивни албуми. Впечатленията и реакциите, които даваме ние за Ким, дава и тя сама за себе си в това видео. Happy b-day, girl!

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 12 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.