Капсулен гардероб - златната формула от майсторката по темата Миша Нону

Капсулен гардероб - златната формула от майсторката по темата Миша Нону

Тя е дизайнер със звучното име Миша Нону. Следим съветите й за капсулен гардероб, защото са точни, ценни и лесни. С тях дните, в които нямаме „нищо за носене“, ще останат в миналото

Ако често ви се случва да отворите гардероба си, препълнен с дрехи, и да решите, че „няма какво да облечете“, не сте сами. Понякога, колкото повече възможности имаме, толкова по-сложно и объркващо може да бъде да изберем перфектното облекло. Един трик, в който много модни професионалисти се кълнат, е изграждането на гардероб с базисни, качествени неща, често интелигентна инвестиция, така че наличното в дрешника да е оформено перфектно, без да се налага да подскачаме около най-новата тенденция „It“.

И все пак, въпреки че капсулните гардероби определено са по-интелигентният и по-устойчив подход, създаването на такъв изглежда по-лесно да се каже, отколкото направи. Как да започнем? В кои дрехи да инвестираме? Кои да оставим?

За да отговорим на всички тези въпроси, днес ползваме експертизата на дизайнера Миша Нону, която подготвя подобен изключително полезен гардероб само с осем части. Тя е жената, за да ви ориентираме, като сътрудничи на Меган Маркъл за нейната колекция Smart Works през 2019 г. Миша споделя съветите си за шопинг, чрез който да стесним избора си, с което се лишаваме от спорното удоволствие, да бъдем затрупани от нехаресвани дрехи всеки път, когато тръгнем да се обличаме. 


Меган Маркъл пуска капсулна колекция с добре познат моден бранд


Какво представлява въпросният капсулен гардероб и защо е добре да се ориентираме към такъв?

"Капсулният гардероб е лаконична, добре подбрана селекция от вечни дрехи. Тя може да варира от човек на човек в зависимост от различния начин на живот, но най-добрите находки са тези, които могат да се носят по време на работа, по време на коктейлните часове и да се обличат през уикенда. Рационализирането на гардероба рационализира живота ви. С капсулен гардероб никога не се чувствате така, сякаш нямате "какво да облечете". Важно е да знаете, че притежавате само дрехи, които могат лесно да се комбинират и винаги да изглеждат шик. Освен това е чудесно за околната среда, както и за портфейла, да купувате по-добри неща и да ги носите по-дълго."


Миша Нону; снимка: архив на дизайнера 

Какви дрехи се препоръчва да добавите към капсулния гардероб?

"Първо и най-важно, твърдо вярвам, че всяка жена трябва да притежава перфектната бяла риза. Моята риза Husband (185 долара; mishanonoo.com ) е точно това. Тя е създадена като най-добрия градивен елемент на капсулния гардероб. След това намерете своя перфектен силует поли и панталони, които ви стават, стоят ви добре и ви харесват. Придържайте се към неутрални цветове като черно, бяло и морско синьо. Те са професионални и винаги стилни. За небрежен външен вид намерете перфектната тениска и я купете в няколко цвята, за да комбинирате с любимия деним."

Трябва ли да удвоим някои елементи?

"Абсолютно! След като разберете своите "основни", прекарайте известно време като обръщате внимание на това, към което най-много посягате. Не купувайте три панталона само с предчувствието, че бихте ги носили постоянно - може да се изненадате! Но след време, ако забележите, че на практика живеете в тази перфектна бяла риза, запасете се! Нашите клиенти са направили абсолютно същото, така че дори започнахме да предлагаме мулти-пакети от нашите най-продавани неща."

Сменяте ли дизайна в собствената ви модна линия, за да го осъвремените и направите по-модерен, независимо че става дума за устойчива мода?

„Слушаме активно нашите клиенти, за да разберем техните променящи се нужди, но стилове като Florence Blazer Dress ($ 450 mishanonoo.com ), панталони Kiki ($ 250 mishanonoo.com ) и панталони Ivy ($ 250 mishanonoo.com ) или ризата Husband ( $ 185; mishanonoo.com) не са се променили - свидетелство за класическия им вид. Ако забележим, чe клиентите не са привлечени от дадени стилове по някаква причина, можем лесно да се приспособим, благодарение на производствения ни модел "при поискване". Когато направите поръчка на Миша Нону, вашето облекло е индивидуално изрязано и ушито, което означава, че нямаме складова наличност, която обезателно трябва да продадем. Всичко е устойчиво и ни позволява да променяме или сменяме дизайна въз основа на обратна връзка от потребителите. Но ние не обръщаме много внимание на тенденциите.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.