Следва

"Стъпвай, сякаш носиш на главата си невидима тиара": 12 златни цитата от Парис Хилтън

"Имаш здраво дете, какво повече искаш": как майката на Даяна контрира Чарлз за пола на Хари

Очевидци припомнят необичаен момент между престолонаследника и майката на съпругата му

Celebrities преди 3 години

Тя е тъщата, която няма никакви скрупули да упрекне зетя, независимо че именно той се очертава като следващия крал на Англия. Кралски експерт припомня извънредно интересна случка в документалния филм на Канал 5, озаглавен "Тайните на кралското семейство". Майката на принцеса Даяна сгащва Чарлз напълно неподготвен с един свой упрек.

Създателите на лентата се фокусират върху характеристиките на уелските брачни отношения отпреди 30-ина години. Многобройни източници твърдят, че наследникът често се оплаква гласно, че второто му дете с принцесата е момче, а не момиче, както той много иска. 


Принц Чарлз на посещение в Бруней, 1984 г .; Франсис Шанд Кид на гости при новородения си внук Уилям в крилото Линдо на болница Сейнт Мери в лондон, 1982 г.

Дали това наистина е така, никой не знае със сигурност, но мълвата бързо се разпространи, благодарение на филма. Смята се, че Франсис Шанд Кид, майката на Даяна, е много разстроена от коментара на Чарлз. Самата Франсис губи свое дете - момче, и реагира на историята изключително болезнено. Тя хваща Чарлз очи в очи и не се поколебава да му изнесе цяла лекция, в която главното е посланието: благодари се и се радвай, че имаш здраво дете. Свидетелят в документалния филм Глинис Барбър, казва: "Определено имаше сблъсък между двете страни в семейството."


Принцът и принцесата на Уелс с малкия принц Хари след изписването му от родилното отделение, 16 септември 1984 г.

Очаквано, принц Чарлз се чувства крайно объркан, факт е, че никой от Уиндзор не е свикнал с подобно отношение. Кралският експерт Андрю Мортън разказа ситуацията по следния начин: „Принц Чарлз направи коментар пред майката на принцеса Даяна, изразявайки съжаление, че принц Хари не е момиче." Анджела Ливайн добавя: „Това беше необичаен сблъсък, защото повечето хора се страхуват и изпитват страхопочитание към високопоставените членове на кралското семейство. Те не искат по никакъв начин да влизат в спор с компанията."

„Когато Франсис възрази:„ Трябва да бъдеш безкрайно щастлив, имаш здраво момче“, принц Чарлз беше много изненадан, казва Мортън. - Защото принцът на Уелс не е свикнал да му говорят така. Такива сблъсъци не бяха норма за затворените Уиндзор. Докато принцеса Даяна се мъчеше да се превърне в истинска съпруга на Уиндзор, кралското семейство се надяваше, че тя ще се държи скромно и свито. Но това се оказа неестествено за семейство Спенсър."


Принцесата на Уелс с майка си Франсис и принц Хари на репетиция за сватбата на малкия си брат, септември 1989 г.

Известно е, че Даяна и Франсис не винаги са се разбирали, двете имат твърде различни характери. „Мама беше страхотна личност. Ако майка ми беше на моето място, Камила щеше да се озове някъде много далеч извън Великобритания веднага след сватбата, може би дори на Южния полюс“, шегува се принцесата на Уелс. Непреодолимо разногласие възниква между майката и дъщерята, когато 30-годишната Франсис напуска съпруга и четирите деца, за да заживее с друг мъж. Тя рядко посещава Даяна, сестрите й и брат й, фокусирайки се върху личния си живот. Двете рядко успяват да намерят общ език, но ето че във важен момент, майката, както никой друг, застава плътно до детето си.   

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 1 ден

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.