Следва

We love: Джейн Фонда, 83, за Harper's Bazzar

Джил Кортлев, изключително красивата пухкава манекенка, по която светът полудя

Отмъщението на "реалния размер": топ моделът, който промени облика на модата

Celebrities преди 2 години

Джил Кортлев, известна още като Jilla Tequila в Instagram, навърши 27 години през ноември 2020 г. Родена е в Херлен (Холандия), но нейната ДНК е взривоопасна комбинация от Суринам, Индонезия и Индия. Напоследък може да бъде забелязана почти навсякъде: на модните подиуми и на кориците на най-престижните списания, предизвиквайки с магнетичната си красота каноните на моделските размери. Тя е с боб прическа и абаносов цвят на косите, с перфектни черти на лицето, с плътни вежди, подчертаващи дълбокия й поглед и изкусителни извивки, с които влиза в размер 44, който хората от бранша считат за плюс размер.


снимка: Dazed

Модната система говори все повече за боди позитивизъм и приобщаване на тялото. Кастът на последните модни ревюта, особено този за колекциите Haute Couture, включва много нови лица „с различни от стандартите форми“.

„Не съм с общоприетите за модни ревюта размери“, винаги е заявявала Джил. Навремето изобщо не си представя, че е възможно да бъде модел. Когато обаче й се предлага възможността да дефилира за големите модни къщи, тя със сигурност не се колебае. Първият й ангажимент е с Nike в Холандия, благодарение на модната агенция на нейна приятелка. Но кампанията за бански костюми на H&M я прави разпознаваема по целия свят. Дебютът й на модният подиум се свързва с Alexander McQueen през 2019 г.. Това напълно променя възгледите й и Джил се мести в Ню Йорк, за да се възползва от невероятния успех, застигнал я така изненадващо. След като дефилира за Chanel през миналия сезон, моделката написа трогателен пост в своя Instagram: „Не мога да повярвам, че се случи, Chanel! Гордa съм, че съм част от голямата промяна, от която се нуждаехме”. След дебюта си и сред богините на Донатела Версаче, Джил споделя: „Невероятно е да дефилирам за марка, с която винаги съм мечтала да работя“.


Versace Spring/Summer 2021


Valentino Autumn/Winter 2020


Jacquemes Spring 2021


Fendi Spring/Summer 2021


Chanel Fall/Winter 2020/2021

Тайната на успеха й? Татуирана е на пръстите на едната й ръка: „self love” или любовта към себе си. Нейната мантра вече е и нейна мисия. „Искам да вдъхновявам момичета и момчета, да покажа, че няма нищо нередно в това да се рушат стандартите за красота, че не е от знаачение дали си цветнокожа жена, дали имаш мустачки и косми по ръцете, и че не е проблем, ако нямаш плосък корем“, казва тя в интервю. Няма съмнение, че все повече модни марки се обединяват в идеята за приобщаването на плюс размера, за да останат актуални на пазара. Важното е, че това вече се случва и се е задействал необратимият процес на еманципацията. Междувременно е хубаво да се отбележи тази голяма лична победа. Благодарим на Джил за нейната невероятна нормалност!

More from View Sofia

Грами 2023: рекорд за Бионсе, световно признание за Хари Стайлс, пълният списък на победителите

Celebrities преди 1 година

Снощи в Лас Вегас се проведоха 65-ите годишни награди "Грами". Бионсе спечели наградите за най-добър денс запис, най-добро традиционно R&B изпълнение, най-добра R&B песен и най-добър денс/електронен албум и стана най-титулуваната певица в историята на наградата: в нейната колекция вече има невероятните 32 статуетки

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 8 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.