Джил Кортлев, изключително красивата пухкава манекенка, по която светът полудя

Джил Кортлев, изключително красивата пухкава манекенка, по която светът полудя

Отмъщението на "реалния размер": топ моделът, който промени облика на модата

Джил Кортлев, известна още като Jilla Tequila в Instagram, навърши 27 години през ноември 2020 г. Родена е в Херлен (Холандия), но нейната ДНК е взривоопасна комбинация от Суринам, Индонезия и Индия. Напоследък може да бъде забелязана почти навсякъде: на модните подиуми и на кориците на най-престижните списания, предизвиквайки с магнетичната си красота каноните на моделските размери. Тя е с боб прическа и абаносов цвят на косите, с перфектни черти на лицето, с плътни вежди, подчертаващи дълбокия й поглед и изкусителни извивки, с които влиза в размер 44, който хората от бранша считат за плюс размер.


снимка: Dazed

Модната система говори все повече за боди позитивизъм и приобщаване на тялото. Кастът на последните модни ревюта, особено този за колекциите Haute Couture, включва много нови лица „с различни от стандартите форми“.

„Не съм с общоприетите за модни ревюта размери“, винаги е заявявала Джил. Навремето изобщо не си представя, че е възможно да бъде модел. Когато обаче й се предлага възможността да дефилира за големите модни къщи, тя със сигурност не се колебае. Първият й ангажимент е с Nike в Холандия, благодарение на модната агенция на нейна приятелка. Но кампанията за бански костюми на H&M я прави разпознаваема по целия свят. Дебютът й на модният подиум се свързва с Alexander McQueen през 2019 г.. Това напълно променя възгледите й и Джил се мести в Ню Йорк, за да се възползва от невероятния успех, застигнал я така изненадващо. След като дефилира за Chanel през миналия сезон, моделката написа трогателен пост в своя Instagram: „Не мога да повярвам, че се случи, Chanel! Гордa съм, че съм част от голямата промяна, от която се нуждаехме”. След дебюта си и сред богините на Донатела Версаче, Джил споделя: „Невероятно е да дефилирам за марка, с която винаги съм мечтала да работя“.


Versace Spring/Summer 2021


Valentino Autumn/Winter 2020

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.