Следва

‘Seaspiracy’ на Netflix - час и 29 минути ужас, които ще променят завинаги консуматорската ви нагласа

„Изчезващите крале – лъвовете на Намиб“ - в най-старата пустиня на света по VIASAT NATURE

Не пропускайте от 3 април да се присъедините към Viasat Nature, за да проследите съдбата на лъвовета в пустинята на Намибия.

Movies & TV преди 2 години

„Изчезващите крале – лъвовете на Намиб“ - в две части - дебютира в събота, 3 април, и неделя, 4 април, от 14:30 часа с повторение в същите дни от 20:45 часа.

Една стара лъвица и двете й дъщери са ключът към бъдещето на пустинните лъвове: преди две години те раждат общо пет мъжки лъвчета и въпреки трудните условия в пустинята и това, че мъжкиje на прайда им са изчезнали, успяват да отгледат малките. Сега, обаче, идва време „петимата мускетари“ да продължат сами.

Уловени интимни моменти с лъвовете, някога смятани за изчезнали. Алфа мъжкарят на прайда, старата лъвица, дъщерите й и техните много специални момчета ще разкажат история за изумително, драматично и емоционално пътуване през пустинята на контрастите.
Сега можем да наблюдаваме за продължителен период от време тайния живот на пустинните лъвове в екстремните условия на този епичен пейзаж. Те се скитат по величествени пясъчни дюни и безкрайни равнини от чакъл, понякога чак до брега със скелетите.



Открийте този изключителен хищник в една от най-изолирани обасти на планетата: място на трудности, постоянен глад, безкрайна жажда и неизбежно страдание – тук петте млади лъва трябва да превземат Намиб и да основат собственото си кралство. Пътят към съзряването в най-старата пустиня на света никак не е лесен…



Във втората част по Viasat Nature в неделя от 14:30 часа или 20:45 часа проследяваме един от младите лъвове от прайда. Скитащ се из безплодни равнини, той се озовава далеч от дома и отчаяно се опитва да намери братята си, които са изчезнали няколко дни по-рано. Бродещ из пустинята съвсем сам, той току що е започнал пътешествието на живота си.



Д-р Филип Стандър използва сателит, за да проследи лъвовета през безпощадния пейзаж на Намибия. Ловци на трофеи и местните жители са причинили катастрофален спад на популацията мъжки лъвове. По време на снимките на филма, в Намиб има по-малко от 150 екземпляра. Д-р Стандър изучава популацията от две десетилетия.

Още първия път, когато вижда лъвицата с петте мъжки лъвчета, той осъзнава, че оцеляването им е жизнено важно. Ако успеят да възмъжеят, ще има някаква надежда за пустинните лъвове.

More Movies & TV