Следва

Zuhair Murad, Spring 2021 Couture

Fashion Starter: сър Елтън Джон, Exquisite десерт!

Бърз астро преглед:
- Слънце в Овен
- Асцендент Стрелец
- Луна в Телец
- Венера във Водолей

Извод: вроден естетизъм 

All fashion преди 2 години

Сър Елтън Джон е олицетворението на добрите решения - житейски (като това да седне по собствена воля пред пианото 4-годишен) и стилови. Този мъж, носещ толкова експресивност, смелост, екстравагантност, усет и талант, е винаги повече от добре дошъл пред погледите ни, а музиката, галеща душата, и шеметният му гардероб, изтриват всеки въпрос, започващ със "Защо?" - защо го обичаме, защо искаме още и още от него, защо се възхищаваме и защо, макар и цели 67 на брой, искаме кадрите в галерията ни да са безброй. 

Ако за обличането на Елтън Джон имаше рецепта, тя би била като за exquisite десерт, и това са 3-те главни съставки. Някои от тях не можем да имаме, но възхищението след "последната хапка" е толкова мечтателно, че добавяме всичко в списъка си, наименуван "Искам това"...

Джо Хамбро

Джо Хамбро е стилистът на Елтън, на когото сваляме шапка. Тя започва кариерата си в британския Vogue през 1977-ма, след това работи и за Country Life и The Independent като моден асистент и стил-редактор, а през 1992-та става креативен моден директор на British GQ, позиция, която заема до оставката си през 2015-та. През това време работи с емблематични имена във фотографията, бюти индустрията, особено в областите прически и грим.

В момента тя продължава активно да работи като стилист и креативен директор във филмовата, музикална, търговска, сладкарска, медийна и модна индустрии. Последното турне на Елтън - Farewell Yellow Brick Road (2018) - е изцяло под наслова на Джо в стилово отошение. Припомняме един от концертите в цялата му пъстрота и блясък ТУК.

Очила

Според нас, ако Елтън Джон е поставен пред дилемата да носи само едно единствено нещо до края на живота си, ще избере очила. Но не просто очила, а такива с пера, брокат, фигурки, дантела, всичко, което всъщност би съставлявало една идално скроена ефектна дреха. За него очилата са това, което за Мерилин са диамантите. Следват кадри-примери за това, как искаме да виждаме света:

Смелост

Може да се каже, че понятието "смелост" в случая е фигуративно и винаги много субективно, но в него събираме смислено всичко от творчество, поглед, артистизъм, познаване на себе си, готовност да поемаш всички погледи, въздишки и похвали, знаейки, че са заслужени, до всекиму нужната малка доза непукизъм. Тези елементи, сякаш дадени по божествена линия на Елтън, правят стила му изящното изкуство, което е. В галерията са само някои примери, които пълнят сърцата ни с умиление по факта, че има такива мъже... Безстрашни и съвършени.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 5 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.