Следва

Zuhair Murad, Spring 2021 Couture

Fashion Starter: сър Елтън Джон, Exquisite десерт!

Бърз астро преглед:
- Слънце в Овен
- Асцендент Стрелец
- Луна в Телец
- Венера във Водолей

Извод: вроден естетизъм 

All fashion преди 3 години

Сър Елтън Джон е олицетворението на добрите решения - житейски (като това да седне по собствена воля пред пианото 4-годишен) и стилови. Този мъж, носещ толкова експресивност, смелост, екстравагантност, усет и талант, е винаги повече от добре дошъл пред погледите ни, а музиката, галеща душата, и шеметният му гардероб, изтриват всеки въпрос, започващ със "Защо?" - защо го обичаме, защо искаме още и още от него, защо се възхищаваме и защо, макар и цели 67 на брой, искаме кадрите в галерията ни да са безброй. 

Ако за обличането на Елтън Джон имаше рецепта, тя би била като за exquisite десерт, и това са 3-те главни съставки. Някои от тях не можем да имаме, но възхищението след "последната хапка" е толкова мечтателно, че добавяме всичко в списъка си, наименуван "Искам това"...

Джо Хамбро

Джо Хамбро е стилистът на Елтън, на когото сваляме шапка. Тя започва кариерата си в британския Vogue през 1977-ма, след това работи и за Country Life и The Independent като моден асистент и стил-редактор, а през 1992-та става креативен моден директор на British GQ, позиция, която заема до оставката си през 2015-та. През това време работи с емблематични имена във фотографията, бюти индустрията, особено в областите прически и грим.

В момента тя продължава активно да работи като стилист и креативен директор във филмовата, музикална, търговска, сладкарска, медийна и модна индустрии. Последното турне на Елтън - Farewell Yellow Brick Road (2018) - е изцяло под наслова на Джо в стилово отошение. Припомняме един от концертите в цялата му пъстрота и блясък ТУК.

Очила

Според нас, ако Елтън Джон е поставен пред дилемата да носи само едно единствено нещо до края на живота си, ще избере очила. Но не просто очила, а такива с пера, брокат, фигурки, дантела, всичко, което всъщност би съставлявало една идално скроена ефектна дреха. За него очилата са това, което за Мерилин са диамантите. Следват кадри-примери за това, как искаме да виждаме света:

Смелост

Може да се каже, че понятието "смелост" в случая е фигуративно и винаги много субективно, но в него събираме смислено всичко от творчество, поглед, артистизъм, познаване на себе си, готовност да поемаш всички погледи, въздишки и похвали, знаейки, че са заслужени, до всекиму нужната малка доза непукизъм. Тези елементи, сякаш дадени по божествена линия на Елтън, правят стила му изящното изкуство, което е. В галерията са само някои примери, които пълнят сърцата ни с умиление по факта, че има такива мъже... Безстрашни и съвършени.

More All fashion