Следва

Стил урок на седмицата: спортната фриволност на най-модерната мама в Ню Йорк

Zuhair Murad, Spring 2021 Couture

Новата колекция на Zuhair Murad - Висша мода Пролет 2021 е, по собствените думи на Мурад, "най-емоционалната в целия ми живот". Причината - директният израз на любовта към родния Ливан. "Разтърсен от дълбоките чувства за тази дълбоко опустошена страна, осъзнах колко дълбоко съм свързан с тази земя, която на практика никога не съм напускал".

All fashion преди 2 години

Дизайнерът добавя, че авторската му идея през цялото време се върти около необходимостта от надежда, кристализирала тук чрез два основни символа: Жената, от една страна, и от друга - Ливанския кедър. Израз на сетивността на Зухаир са тържествените и пребогати вечерни дрехи но новата му колекция Висша мода, действително символизиращи вечност и безкрайна сила.

Кедровото дърво, например, расте на надморска височина до 3 200 мeтра, а характерната му форма, при която игличките сякаш образуват пръстени и водопади, се оказват сътворени от дизайнерския екип под формата на ултрасложни рокли в пастелни тонове (гамата е почти течна - зеленикаво, сиво, беж, розово, на ръба с млечното, и пак сиво, беж, синкаво), ушити от копринени тюл и шифон, и често придружени от величествени ръкави, подобни на пелерина, както и от нетипични шлейфове и изумителни, сякаш цъфтящи детайли, друга деликатна отправка къв богатството на флората.

При някои дизайни виждаме участието на нетипична материя като Лурекс, а сребристият финиш и богатата 3D бродерия плюс перата и огромните ръкави в ансамбли 1 и 2, съвсем директно ни внушават усещането, че се намираме в магическа лятна гора, а над нас се разлива луната в сребърната й тържественост.

Метафората добива своя върхов акорд при много бледорозовата божествена (и без съмнение много тежка) булчинска рокля, където нещата вече имат измеренията на поезия и космос, на не земно творение.

Сватбените одежди са, както обичайно, водещото в работата на Зухаир, но определено очакваме да видим някои от роклите му и на червените килими тази година - основно на Оскарите и в Кан (Фестивалът тази година ще е през юли).

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 6 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.