Всичко, което трябва да знаем за “джек“ лечението или как да нямаме двойна брадичка

Всичко, което трябва да знаем за “джек“ лечението или как да нямаме двойна брадичка

"Джек" се нарича месестата област между челюстта и шията, по нашенски - двойна брадичка

Безкрайните часове, които прекарваме легнали пред екрана, най-често навели глава надолу, водят само до неприятни наглед и по усещане неща - увреждане на очите, болки във врата, "завайване" на двойна брадичка и деформации в областта на шията... Последното е особено дразнещо и притеснително, защото влияе на цялостния изглед на лицето и деклотето ни. Вече в естетиката има термин за недобре изваяна под брадичката област - джек. Реално джекът е неизбежна и естествена част от организма и колкото повече остаряваме, толкова повече губим еластина и полезните мазнини в кожата, респективно толкова по-малко дефинирана става челюстта ни. Следват отговори на въпроси от типа "Какво все пак можем да направим, за да сме поне малко по-съвършени в тази проблемна област?"

Защо изведнъж говорим за "джек"?

Обвиняваме локдауна и работата от вкъщи; обвиняваме гравитацията и процеса на стареене; обвиняваме селфита, Zoom разговорите и дори телефонните компании, но в края на краищата си признаваме, че от обвинения няма смисъл. Дискомфортът е факт и благодарение на света, в който живеем, прекарваме все повече и повече време с наведена брадичка, залепени за различни устройства,от които лицата ни постоянно се облъчват. В резултат на това се стига до момент, в който е нужно да усъвършенстваме физически детайли, за които никога не сме мислили. Джени Мидълтън, ръководител на бюти отдела в WGSN казва: "Дерматолозите и естетичните хирурзи съобщават за нарастващото търсене на процедури по "ощипвания на челюстта и шията“, третиращи отпуснатата шия и нежизнената кожа на врата."

Това е тенденция, която д-р Мая Шахсавари, специализирала в козметичната хирургия на главата и шията, също проследява. "В ера на технологиите, стремеж към съвършенство и идеални селфита плюс локдаун, не е изненада, че сме инстинктивно и натурално настроени да обръщаме внимание на детайлите - детайли, по които съдим и другите, и себе си както на съзнателно, така и на подсъзнателно ниво“, казва тя. "Леченията и услугите, които някога са били достъпни само за богатите, сега са леснодостъпни за всички и е в човешката ни природа да искаме да се представим в най-добрата светлина - буквално и в преносен смисъл - пред този понякога суров и осъдителен свят.“

via GIPHY

Д-р Шахсавари за пръв път забелязва нарастване на притесненията около двойната брадичка сред клиентите още през 2017-та. "Първоначално процедурите около джека са допълнителна мисъл или допълнение към други искания при корекции на лицето“, казва тя. "Но от 2019-та "джек лифтингът“, както го наричам, се превръща в едно от най-търсените лечения от жени и мъже от всички възрасти.“

Какви са възможните лечения?

Едно е ясно: добре дефинираната челюст = щастие. Въпреки това, ако по природа ни липсва, има начини за третиране на двойната брадичка - начини, които не включват минаване под ножа, въпреки че и това винаги е опция.

PDO конци, ботокс и дермални филъри

PDO повдигане, ботокс и дермални филъри са трите маршрута, по които можем да минем. PDO повдигане включва поставянето на абсорбиращи нишки в подкожния слой на кожата под местна упойка. Това води до незабавен лифтинг ефект и по-силно дългосрочно производствона колаген, тъй като естествената регенеративна реакция на тялото се задейства. Ефектът на конците трае три години.

В други случаи могат да се използват инжекции ботокс по вертикалните мускулните ленти, разположени от долната част на лицето до ключиците. Ботоксът винаги стяга зоната, в която е поставен, в случая - челюстта и врата, като обикновено ботоксът издържа до четири месеца в тялото.


10 криворазбрани факта за Ботокса, които е нужно да обясним


Въпреки това, най-популярните от тези три опции са дермалните филъри. С помощта на малка игла се инжектира хиалуронова киселина в кожата, а понякога и право в костта, носекйки идеално скулптуриране и закръгляване на областта. Ако посегнем към филърите, цели 18 месеца ще сме без джек усложнения.


ОК ли е, или не е ОК да се ваксинираме, ако имаме дерма-филъри?


Лазер и ултразвук

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.