Следва

Тренираме крака с Холи Бери, готиния й треньор и безплатно work out приложение

Всичко, което трябва да знаем за “джек“ лечението или как да нямаме двойна брадичка

"Джек" се нарича месестата област между челюстта и шията, по нашенски - двойна брадичка

Health преди 3 години

Безкрайните часове, които прекарваме легнали пред екрана, най-често навели глава надолу, водят само до неприятни наглед и по усещане неща - увреждане на очите, болки във врата, "завайване" на двойна брадичка и деформации в областта на шията... Последното е особено дразнещо и притеснително, защото влияе на цялостния изглед на лицето и деклотето ни. Вече в естетиката има термин за недобре изваяна под брадичката област - джек. Реално джекът е неизбежна и естествена част от организма и колкото повече остаряваме, толкова повече губим еластина и полезните мазнини в кожата, респективно толкова по-малко дефинирана става челюстта ни. Следват отговори на въпроси от типа "Какво все пак можем да направим, за да сме поне малко по-съвършени в тази проблемна област?"

Защо изведнъж говорим за "джек"?

Обвиняваме локдауна и работата от вкъщи; обвиняваме гравитацията и процеса на стареене; обвиняваме селфита, Zoom разговорите и дори телефонните компании, но в края на краищата си признаваме, че от обвинения няма смисъл. Дискомфортът е факт и благодарение на света, в който живеем, прекарваме все повече и повече време с наведена брадичка, залепени за различни устройства,от които лицата ни постоянно се облъчват. В резултат на това се стига до момент, в който е нужно да усъвършенстваме физически детайли, за които никога не сме мислили. Джени Мидълтън, ръководител на бюти отдела в WGSN казва: "Дерматолозите и естетичните хирурзи съобщават за нарастващото търсене на процедури по "ощипвания на челюстта и шията“, третиращи отпуснатата шия и нежизнената кожа на врата."

Това е тенденция, която д-р Мая Шахсавари, специализирала в козметичната хирургия на главата и шията, също проследява. "В ера на технологиите, стремеж към съвършенство и идеални селфита плюс локдаун, не е изненада, че сме инстинктивно и натурално настроени да обръщаме внимание на детайлите - детайли, по които съдим и другите, и себе си както на съзнателно, така и на подсъзнателно ниво“, казва тя. "Леченията и услугите, които някога са били достъпни само за богатите, сега са леснодостъпни за всички и е в човешката ни природа да искаме да се представим в най-добрата светлина - буквално и в преносен смисъл - пред този понякога суров и осъдителен свят.“

via GIPHY

Д-р Шахсавари за пръв път забелязва нарастване на притесненията около двойната брадичка сред клиентите още през 2017-та. "Първоначално процедурите около джека са допълнителна мисъл или допълнение към други искания при корекции на лицето“, казва тя. "Но от 2019-та "джек лифтингът“, както го наричам, се превръща в едно от най-търсените лечения от жени и мъже от всички възрасти.“

Какви са възможните лечения?

Едно е ясно: добре дефинираната челюст = щастие. Въпреки това, ако по природа ни липсва, има начини за третиране на двойната брадичка - начини, които не включват минаване под ножа, въпреки че и това винаги е опция.

PDO конци, ботокс и дермални филъри

PDO повдигане, ботокс и дермални филъри са трите маршрута, по които можем да минем. PDO повдигане включва поставянето на абсорбиращи нишки в подкожния слой на кожата под местна упойка. Това води до незабавен лифтинг ефект и по-силно дългосрочно производствона колаген, тъй като естествената регенеративна реакция на тялото се задейства. Ефектът на конците трае три години.

В други случаи могат да се използват инжекции ботокс по вертикалните мускулните ленти, разположени от долната част на лицето до ключиците. Ботоксът винаги стяга зоната, в която е поставен, в случая - челюстта и врата, като обикновено ботоксът издържа до четири месеца в тялото.


10 криворазбрани факта за Ботокса, които е нужно да обясним


Въпреки това, най-популярните от тези три опции са дермалните филъри. С помощта на малка игла се инжектира хиалуронова киселина в кожата, а понякога и право в костта, носекйки идеално скулптуриране и закръгляване на областта. Ако посегнем към филърите, цели 18 месеца ще сме без джек усложнения.


ОК ли е, или не е ОК да се ваксинираме, ако имаме дерма-филъри?


Лазер и ултразвук

Друг вариант е ултразвукът, при който ултразвукова енергия се поставя дълбоко в слоевете на джек зоната, карайки мускула там да се свива. В същото време ултразвуковите вълни насърчават тялото да произвежда колаген и по този начин се увеличава здравината и качеството на кожата.

Също толкова ефективна е и лазерната терапия, при която топлината на лазерната енергия кара мазнините да се топят и кожата да се свива. Лазерът също допринася за регенерацията на колаген и еластин, което е ключово за контурирането на зоната.

И двете лечения изискват малко повече време (въпреки че в някои случаи лазерът може да отнеме до 48 часа) и могат да се извършват в продължение на няколко месеца.

Маски за брадичка и йога за лице

Ако нито една от тези процедури не ви харесва, има по-малко инвазивни лечения - хидратиращи маски, третиращи шията и деколтето, шийт-маски за брадичка, които целят да стегнат и повдигнат зоната.

Можем също така да практикуваме йога за лицето, да изпозлваме оформящи полускъпоценни камъни и ролери от нефрит или кварц. Корените на тези терапии идват от традиционната китайска медицина и древните индийски практики, лицевата йога включва разтягане и масажиране на лицевите мускули с цел тонизиране и стягане. "Упражненията" не отнемат особено време, разходи почти няма (единствено за камъка или маската), но резултатите никога не са сигурни и шансът да ги забележим след много време е голям.

Как ще се развие тази тенденция?

Д-р Мидълтън прогнозира, че всички ще започнем да се лекуваме от вкъщи. "Въпреки че има нарастващо търсене на процедурите масаж и ощипване на джек, те ще се трансформират в "направи си сам“ алтернативи и потребителите ще търсят продукти и устройства, които дават резултати като от процедури, на направени в салон. Тъй като хората не могат да посещават салони или СПА центрове в момента, използването на козметични технологии у дома се увеличава и в резултат на това тази категория ще се разширява.”


Да "направим" брадичката - опреативни, инжекционни и домашни методи


 

via GIPHY

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.