Следва

Да си хванеш милиардер. Може, но трябва да ти е заложено от звездите?

Тренираме крака с Холи Бери, готиния й треньор и безплатно work out приложение

О, бейби, тези крака! 

All About Life преди 3 години

Холи Бери е една от най-стегнатите знаменитости в Холивуд и нагледното доказателство, че тренировките не трябва да стават по-малко интензивни с годините. Всъщност дългогодишният й треньор, Питър Лий Томас, е "абсолютно шокиран“, когато за пръв път научава възрастта на Бери (54), което буквално е всичко, което искаме и ние. Той казва, че "тя е дисциплинирана и атлетична колкото 25-годишен човек.“ Двамата си прехвърлят като топка комплименти, защото Холи пък приписва цялото си физическо съвършенство на Томас, който прави спорта забавление, което е "тайното му оръжие"...

За късмет, фит дуото решава да предаде магията на хубавото тяло на всички нас. Вълшебната им пръчица се каззва "rē • spin", платформа за здраве и уелнес, която включва линия от достъпни фитнес продукти, които можем да използваме "по всяко време и навсякъде“. Бери казва, че целта им е "да покажат, че не се нуждаем от членство във фитнес, за да сме здрави и в добра форма.“ Сайтът стартира точно преди пандемията - и с добра причина. За да продължи доброто развитие на нещата, наскоро те обявяват партньорство между rē • spin и приложението FitOn, безплатна платформа за фитнес с тренировки, ръководени от треньори на знаменитости.

"Обичам разнообразието на приложението, както заради всички треньори, така и заради разнообразието от налични тренировки. Хората могат да се ползват с всичко - от кардио до упражнения за корем, бойни изкуства, тренировки за мобилност и HIIT упражнения", казва Холи Бери пред InStyle. И така, накратко: Вече можем да тренираме безплатно с нея у дома. Ето какво още каза готината мацка пред колегите от InStyle. 

I.S: Ако можем да си купим само едно нещо от вашата линия, кое да е то и защо?
Х.Б.:
Ластикът за full-body тренировки rē • spin. Използвам го при почти всяка тренировка и ми помага да придобия сериозна сила. Заповядайте на тренировка във FitOn и ще го видите в действие!

I.S: Знаем, че тренировъчната ти програма е страшно разнообразна и си много фокусирана върху изграждането на силно тяло. Разкажи ни как изглежда една типична седмица в тренировки за теб в момента, сама или с треньора си?
Х.Б.
: Всичко варира! През последните няколко години преминах от тренировки за "Джон Уик 3" към предстоящия ми филмов и режисьорски дебют BRUISED. В някои дни работя за сила и кардио, а други правя само йога и стречинг. Преди правех няколкочасови тренировки по бойни изкуства всеки ден. За мен е важно да не пренапрягам тялото си. Взимането на студени и горещи душове е много добър ритуал за възстановяване. 

I.S: Промени ли се подходът ти към здравето и уелнес рутината през последната година? Има ли нещо ново, което опитахте и заобичахте по време на карантината, независимо дали става въпрос за нов тип упражнения или за нов уелнес продукт?
Х.Б.: 
Като малка бях гимнастичка и съм силно физически активна от млада възраст. На 22 години бях диагностицирана с диабет и за мен стана критично важно да управлявам умно храненето и диетата си. Това наистина промени живота ми и ме научи колко ценно е тялото. По време на карантината се фокусирах много върху грижата за себе си и започнах да тренирам у дома, поради което партньорството на FitOn и rē • spin е толкова подходящо. Една от любимите ми тренировки в приложението е rē • spin Plyo."

I.S: Как знаеш какво да приоритетизираш, що се отнася до психичното здраве по време на Covid? Какви self care ритуали помагат за справянето със стреса?
Х.Б.:
  Не пропускам Bulletproof кафето си всяка сутрин. Пия ли кафе, не ям нищо до 14-15 часа. Също така установих, че грижата за психичното здраве е от решаващо значение през тези странни времена. Току-що пуснах своя Journal on Joy в rē · spin, което е част от моята вечерна рутина. Това е дневник за запис на спомени, които те карат да се усмихваш и помагат да се съсредоточиш върху позитивността и благодарността. Много полезно и вдъхновяващо е.

Тъй като Бери казва, че тренировката на долна част е един от нейните "основни приоритети“, описваме я тук, вие си я скрийншотнете и започвайте, защото summer is coming...


*Всяко упражнение се прави по 10 пъти, а цялата тренировка се състои от 3-5 серии от всички упражнения

Първо упражнение: Skaters

- Заставаме на единия край на постелката. Изпъчваме гърди напред и свиваме ръце.
- Редуваме тежестта между двата си крака, подскачайки все едно караме кънки на лед. В същото време прекарваме противоположната на крака ръка през тялото си.

Второ упражнение: Drop squats with booty band

Подготовка: Ластикът трябва да минава в средата на бедрото ни, над коляното, за да поддържа напрежението на краката.

- Започваме да клякаме и докосваве земята с върха на пръстите на ръката, редувайки двете ръце.
- След като усетим земята с ръка, започваме да се въртим и се обърщаме към другата страна на постелката. (Ако не можем да докоснем земята е окей, просто се спускаме доколкото можем.)

Трето упражнение: V-sprints into a back shuffle

Подготовка: Поставяме две йога блокчета пред постелката (ако нямате такива, може да използвате книги). Оставяме си достатъчно място, така че да можем да визуализираме голяма буква V между нас и двата блока.

- Стартираме в позиция спринтьор. Тръгваме бегом към един блок, докосваме го с пръст, след това тичаме обратно назад до началната си точка, докосваме земята.
- Повтаряме същото от противоположната страна и продължаваме.

Четвърто упражнение: Broad jump

- Заставаме отново в единия край на постелката, скачаме високо и напред към противоположния край, като внимаваме да "кацнем" меко. После се връщаме с няколко стъпки назад и скачаме отново. 

Пето упражнение: Figure eights

Подготовка: Можем да използваме два броя конуси или нещо друго като маркер, включително йога блокчета или книги, като при спинт упражнението. Слагаме по един в двата края на постелката.

-Обикаляме блокчетата по линия на числото 8 с наведени напред гърди. 

More from View Sofia

White Editor's Choice: Beach Edition с Watch GT 3 Pro

All About Life преди 1 година

Този разказ не е просто материал в рубриката ни Editor's Choice, той е летните ни плажни фантазии във вещи, места, актове на грижа за себе си, глезотии и възможности - всички "подкокоросани" от Huawei Watch GT 3 Pro, най-готиният технологичен lauch на лятото  

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.