Следва

Най-скучният кец

Mugler, Spring 2021, READY-TO-WEAR

Много голо, още повече секси 

Runway преди 2 години

Миналата година беше всичко друго, но не и спирка за креативния шеф на Модната къща  Кейси Кадуаладър. „Вярно е, нищо не се забави при нас, - казва той. - Това всъщност беше най-успешната ни година на червения килим.“ Може да звучи като глупава хипербола, но Кейси обичайно не бърка. Спомнете си Майли Сайръс, Дуа Липа и Карди Б; не забравяйте също костюма за Хелоуин на Кайли Дженър и дъгата на Бионсе за нейния видеоклип „Моята сила“ от Black Is King. Всичките Mugler. „Наистина беше време да се съсредоточа и да си седна на задника!“, споделя дизайнерът, който наскоро отмени предварителните колекции, за да се концентрира върху изработени по поръчка дрехи, иначе известни като „подъл начин да прави мода“.

„Важно е да правите скандални неща, от които ви пада ченето; на това се базира Мюглер. Но все пак става дума и за това да опитаме да направим един интересен ежедневен гардероб", казва Кадуаладър. Е, приблизително толкова „ежедневен“, колкото е възможно за Mugler. „Много млади хора искат да си купят по нещо от Mugler сега. Опитвам се да направя правилното нещо на правилната цена“, обяснява дизайнерът, показвайки убийствени парчета, направени от рециклирана ликра, които няма да изпразнят портфейлите на тази демографска група. Той също така мисли много за това, как да надгради спортното облекло; прави го като комбинира спортни дрехи с бельо. Вземете например графичния, гравиран топ, който носи Бела Хадид, който изглежда като подпрян само на крило и мълчалива молитва, но всъщност е интелигентна комбинация от технологични тъкани и илюзия. Направен е от супер разтеглива мрежа, която не само извайва и изглажда тялото, но и напълно изчезва върху всеки тон на кожата. „В тези дрехи е вградена идеята за носене върху реални фигури; обърнато е много внимание на технологията на плата“, казва Кадуаладър. „За мен всички тела трябва да бъдат ухажвани чрез дрехите, те не са само за слаби, въпреки че дори слабите тела понякога имат по-голямо дупе или цици и... дрехите трябва да ви помагат в това, а не да ви карат да се чувствате зле, че ги имате. Празнувам различните форми на тялото."


What is Sexy, Mugler?


Кейси Кадуаладър се забавлява много, докато прави промоционалните видеоклипове. „Трябва ли хиперзареден Хънтър Шафър да изскочи от кутия на пистата, за да свири на барабан и бас? Да!”, възкликва той от деветминутния си филм, режисиран от Torso Solutions, в който участват още Кембра Пфалер, Алек Уек и Доминик Джаксън. „Винаги съм искал модели да започнат да танцуват, докато дефилират или да направят нещо шантаво, но когато шоуто е на живо, това е много рисковано. Ревютата са страшно интензивни и стресови, а публиката често е изтощена, но когато правите филм, можете да фантазирате до безкрай, да играете, да връщате и напасвате, да редактирате." Като да решите да „превъртите докрай“ и да представите цялото шоу наобратно, както става в този случай. Най-добрата новина? След като току-що въведе в Мюглер модела „виж сега, купи сега“, всичко от Колекция Пролет/Лято 2021 е на разположение за закупуване в момента.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.