Следва

Lunchtime shopping: Разкошът макси принтове

Стилът на Мика Зайкова, доайенът на 45-ото НС

Госпожа Мика Зайкова е депутат от партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", избрана от 24 МИР в София

All fashion преди 3 години

Тя ще е най-възрастният народен представител в 45-ия ни парламент със своите 79 години, затова на нея ще се падне честта да открие първото му заседание и да води парламента до избирането на постоянен председател.


Снимка: ПП Няма Такъв Народ

Мика Зайкова е родена в София на 2.2.1942 г. Икономически експерт и бивш синдикалист. Известна е с острия си език и категорично мнение по ресорните й теми - пенсии, БВП, концесии, самоосигуряване, минимална заплата, максимален осигурителен доход, икономически реформи, бюджет и пр. Завършила е Минно-геоложкия институт и ВИИ "Карл Маркс", доктор по икономика. Всяка година посещава Америка, защото синът й Мишо живее там от 20 години, женен е за американка, двамата имат дъщеря.

Изключително цветна, безспорен професионалист, госпожа Зайкова няма поява на екран или пред публика, в която начинът й на обличане да остане незабелязан.

Много ярки цветове, което като цяло българската дама над 70 много рядко си позволява, добре скроени, категорични в разцветките си сака, обезателно риза отдолу, често също много цветна и със забележителна яка. Понякога жакетът е заменен с жилетка или пуловер. Прави впечатление вниманието към детайла - очила, бижута, часовник, както и към грима - силен, но добре нанесен, с вкус. Харесваме ярките присъствия, включително такива, които трудно могат да бъдат наподобени, защото са еманация на вътрешното аз, на същността.


Снимка: Нова ТВ

От изобилието на цветове - червено, розово, синьо, жълто, в гардероба на госпожа Зайкова, смеем да вярваме, че тя има интересна, ярка индивидуалност, липса на страх или боязън как някой от излъчените към околните стилов знак би се възприел, както и финес в изразяването чрез невербални сигнали. Съзираме липса на предразсъдъци, отчетлив интерес към случващото се наоколо, бдителност и бодрост.

Самата Мика признава, че когато губи съпруга си през 2014 година, буквално рухва. Казва си обаче: "ако сега се откажеш, никога повече няма да можеш да се изправиш". На следващата сутрин е в поредното студио, поканена на разговор, но никой не разбира, защото не носи траур. "Траурът е в сърцето ми, винаги, когато ми е тежко, си казвам: я се стегни, той е до теб и те гледа".

За себе си казва още: "аз съм кораво момиче" и "най-важното нещо е да срещнеш човек, когото обичаш и който те обича. Да имате деца, които да възпитате като честни хора. Да успееш да се реализираш в професията, без да пречиш на партньора си да направи същото".


Снимка: БСТВ

Припомняме, че последните дойени на парламента бяха все социалисти - Тома Томов (44-о НС), покойният Стефан Данаилов (43-о и 42-о НС), проф. Андрей Пантев (41-о НС). Честта да открият първото заседание преди това имат актьорът Коста Цонев (40-о НС), експравосъдният министър от СДС Светослав Лучников (39-о и 38-о НС), седесарят Владимир Абаджиев (37-о НС) и синият основател, покойният Йосиф Петров (7-о ВНС).

More All fashion