Историята за емблематичната къса прическа на принцеса Даяна

Историята за емблематичната къса прическа на принцеса Даяна

Всичко започва, когато фризьорът Сам Макнайт, шегувайки се, казва, че би отрязал цялата коса на принцесата и би почнал "начисто". 

Легендарният фризьор Сам Макнайт разкрива в последната част от поредицата на британския Vogue "Vogue Visionaries" в YouTube, че емблематичната къса прическа, която прави на принцеса Даяна, всъщност започва като шега.

Макнайт обяснява: „Първият път, когато срещнах принцесата на Уелс, беше на снимки. Дългокраката блондинка пристигна, подскачайки нагоре по стълбите, подаде ми ръка, усмихна се, а ние се разтопимме... Имахме прекрасен ден. Правехме лицеви портрети за (британския) Vogue, тя носеше диадема, а аз направих косата й да изглежда къса под диадемата. - Това беше 1990 г., направих косата да изглежда по-къса, отколкото беше, като малко изфалшифицирах нещата... Смяхме са много, тя беше много забавна. В края на деня Даяна ми каза: „Какво бихте направили с косата ми, ако просто ви кажа да направите нещо?“. Фризьорът подхвърля: „Ще отрежа всичко и ще започна отначало“.


40 години от "Каквото и да означава любов" или деня на годежа на Чарлз и Даяна


Макнайт продължава: „Това беше в началото на 90-те, по това време правех много шоута и корици, а много от момичетата бяха с къса коса и ние просто се наложи да еволюираме стила от 80-те в по-остър, по-андрогинен, по-бизнес шик, както изискваха 90-те. Принцесата ми каза: "Ок, тогава защо просто не я отрежете сега?" Същия ден отразях косата й и никога повече не погледнахме назад. В продължение на години прическата й остана тази."


Онзи път, когато лейди Даяна предизвика кралицата, слагайки огърлица на челото си


Въпреки че именно той е отговорен за външния вид на покойната принцеса, Макнайт е скептичен, че това е правилният избор и за косата на актрисата Ема Корин , която играе принцеса Даяна в последния сезон на The Crown , за корицата на британския Vogue за  октомври 2020 г. "Спомням си деня на снимките. Беше първата ми работа след локдауна през лятото. Когато изскочи работата, не бях съвсем сигурен, че съм правилният човек, който да направи това. Чувствах се странно. Но в крайна сметка се получи, отделно, бях поразен от това колко Ема прилича на принцеса Даяна на външен вид. Тя e прекрасно момиче, което ме накара да забравя всякакви съмнения и страхове. Мисля, че направихме страхотна корица."

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.