Следва

Street Style вдъхновения: Седмица на модата в Шанхай

Кой ще замени Пол Андрю във Ferragamo?

Пол Андрю се оттегля от поста креативен директор в Salvatore Ferragamo, след едва три и половина години на поста. За назначението му припомняме тук, а надолу са предвижданията ни кой ще оглави италианската модна къща, която много обичаме 

All fashion преди 3 години

Изследването на Пол Андрю на тема алтернативна научно-фантастична вселена в колекцията му за Салваторе Ферагамо Есен/Зима 2021 г., ни остави гладни за още - но, уви, няма да го получим. Пол Андрю потвърди оставката си като креативен директор на Salvatore Ferragamo, като последният му сезон в ролята ще е Пролет/Лято 2022, колекцията за който ще видим през май. 

Новината идва на фона на вътрешното разклащане в семейната фирма Ferragamo - оповестено бе, че председателят на борда Феручо Ферагамо ще бъде заменен на поста от брат си Леонардо. Джована, дъщеря на основателя Салваторе Ферагамо, също напуска позицията си, след като е свързана с марката от 15-годишната си възраст. Сега остава въпросът кой ще замени Пол Андрю като творчески директор? Предвид оттеглянето на този чаровник, размишляваме по темата кой би могъл да го смени. Ето и тримата вероятно претенденти за желаната роля.


ТенденцииТЕ Есен/Зима 2020-та: Златен стандарт


Симон Порт Жакмю

С 3,3 милиона последователи, любимият дизайнер на Instagram не се нуждае от представяне. Мил и драг на известните личности и простосмъртните, Жакмю е намерил път към сърцата на всички ни (вси пак, смеем да твърдим, той сам създаде цяла естетика, както знаем от едноименния му бранд Jacquemus). Използвайки великолепни локации и сценография, той пренася зрителите си (физически и онлайн) в собствения си свят на мечтана лекота и елегантност, и всичко това поръсено с френска непринуденост.


Кой как избра да се рекламира: бабата на дизайнера за Jacquemus


Изчистеният му стил и любовта му към прости, класически детайли го правят силен претендент за ролята. След като спечели наградата LVMH през 2015 г., той очевидно има способността да привнесе модерна шик интерпретация към вековната изтънченост на Ферагамо. С много модерна и влиятелна клиентела, Jacquemus има мощен обхват на социалните медии с потенциал да привлече различен тип потребители.

Гюлиам Мейланд

Гюлиам Мейланд преосмисли небрежно и по френски италианските кодове на бранда, когато стана режисьор на мъжката линия на модната къща през 2016 г. Той е майстор на новите шивашки прийоми, които раждат свежи силуети, като същевременно остават верни на елегантността и наследството на къщата.

Ferragamo има много интересна история на избор на творческите си директори: Пол Андрю, например, започва като директор на отдела за дамски обувки, преминавайки през шеф на дамската линия облекло, за да стигне до креативен директор през октомври 2017 г. Като една от малкото големи луксозни марки, които все още са независимо притежавани (тоест не са част от конгломерат като LVMH), напълно логично е Ferragamo да назначи някой, който вече се е доказал в съответствие с визията и кодовете на къщата. Meilland също не е непознат за дамската конфекция, защото работи плътно с Андрю в последните няколко сезона.

Жасмин Лариан Хекмат

Жасмин Лариан Хекмат е креативният мозък зад Cult Gaia, марка, която се превърна в сензация в Instagram с пускането на чантата Ark; нещо като кошница и нещо като чанта, която се превърна буквално в култ, попадайки в ръцете на всяко модно It-момиче. Което не е изненада, познавайки гениалната способност на Жасмин да въплащава простите линии и форми гениално в дизайните си.

Със силен акцент върху обувките и дамските чанти, Хекмат използва изчистени кройки и неутрална палитра, за сметка на изключително сложните кройки. Нейното уникално интерпретиране на материали в продуктите - като чантата, изработена от разкошен розов кварц, например, само би допълнила високото ниво на занаятчийско майсторство и богатото наследство на Ferragamo в производството на концептуални продукти. Ferragamo, припомняме, стартира като марка за обувки и все още поддържа това като силен фокус - съвременната визия на Hekmat за аксесоарите е в състояние да надгради иновативните преосмисляния на Андрю и в крайна сметка да се получи много силен ход за италианците. 


"Салваторе: обущарят на мечти" - подкаст за легендарния живот на Салваторе Ферагамо


Предстои да видим!

More All fashion