Следва

French Exit: Красив живот по френски - любов и Esthederm

Beauty Starter: Прелестна Маги Маурер или защо храната не е козметика

Славянска красота по американска "рецепта" 

Celebrity beauty преди 3 години

Маги Маурер е възхитително интересна жена. Интересна в красотата си. Най-таченият украински модел е в полезрението ни днес, защото е чиста еманация на нестандартното (дори притеснителното), като се започне от пропорциите на тялото и лицето й, през skin care рутината и макиажа, в който я виждаме. А освен заради вихъра на всички бюти подробности, които обичаме, е изключително да пишем за нея, защото историята, тонът, нагласата и артистичното й амплоа също са много хубави...

Представяйки се, тя казва: "Името ми е Маги Джой Маурер и идвам от бъдещето." Нямаме нито една причина да не й вярваме. Има нещо грациозно и ефирно в чертите й - невъзможно сини очи, бледо руси коси и отвъдни скули. Преди да бъде моделът Маги, тя е обикновено момиче, израснало в Ню Йорк, обучавано у дома заедно с шестте си братя и сестри, и основно приключенстващо. "С по-голямата ми сестра Малия бяхме неразделни. Бяхме навън повече, отколкото вътре и винаги бяхме приятели с хора, които са два пъти по-големи от нас", казва тя. Но дисциплина и сериозна етика не липсват в семейството: "Започнах да работя, когато бях на девет, гледах малки деца. Бяхме свободни, но също така трябваше да сме сигурни, че задълженията са свършени. Ако не, не можехме да играем."

Това възпитание в уважение и отдаване на работата довежда Маги до снимачната площадка на Calvin Klein през 2013-та година, следват ангажименти за Antonio Marras, Damir Doma, Maison Martin Margiela, Celine и Gucci. Тя вижда професията си като възможност да излезе извън зоната си на комфорт, а ние го виждаме като неизбежно пораждащо множество въпроси у нас. Как кожата на цялото й тяло е като от порцелан, гримира ли се, какъв парфюм използва и прочее теми, свързани с красотата й. Надолу ги описваме. 

Истината е, че сме абсолютно ужасени от начина, по който Маги се грижи за кожата си. И също толкова смаяни, че въпреки него, лицето й е безупречно. Тя е фен на "натуралната" и "естествена" козметика. Казва: "Не слагайте нищо на кожата си, което не бихте сложили в устата си. Не използвам сапун, той нарушава естествения PH-баланс на кожата. Ябълков оцет, смесен с вода е тонер, розова вода използвам като мист. Наскоро добавих цинков спрей в нея. Оставям да изсъхне, след това се мажа не с крем, а с алое, в моето има и ескстракт от чаено дърво. Добавям кокосово масло с капка етерично масло от лавандула."

Чувайки това ни идва да крещим "НЕ, не и не!", но, поглеждайки това момиче с крайчеца на окото, охлаждаме страстите. Неоспоримо е съвършена, но никога не бихме подкрепили и насърчили подобна рутина. Ние се доверяваме на науката, химиците и дерматолозите, които формулират по най-умния и ефективен начин онези съставки, които слагаме в устата си, в такъв продукт, който с радост, гордост и вълнение да сложим върху кожата. Да, обикновените сапуни могат да нарушат Ph балансът на кожата, но когато използваме нежен измивен гел, в който няма парфюм, спирт и оцветители, няма никаква опасност. Ябълковият оцет, така любим на Маги, е с много висока киселинност, което може изключително да раздразни и дори нарани кожата, независимо, че е разреден с вода. Розовата вода, стига да е 100%, е супер за хидратация, одобряваме. Цинкът също, макар че го предпочитаме под формата на добавка, която да заздрави не само кожата, но и косата и ноктите (консултираме се с първо с дерматолог, естествено), а с чаеното дърво трябва да се внимава и задължително да се използва в ниска концентрация (а не като чист етеричен продукт), защото може силно да изгори кожата. В малки количества обаче прави чудеса с кожата, склонна към акне. Алоето има успокояващ ефект (който със сигурност е нужен след всички потенциално опасни ингридиенти), но кокосовото масло е комедогенно (запушва порите), а маслото от лавандула, въпреки успокояващия аромат, е на първо място парфюмен компонент, повече, отколкото третиращ. А, и, Маги! Къде е слънцезащитата?

Обясняваме всичко това, за да сме спокойни, че нямате желание да се мажете с кокосово масло и оцет, но не можем да си изкривим душите, че искаме да приличаме на нея в аспект "чиста кожа". Естествено, козметиката и грижата за кожата са отговорен личен избор, който трябва да взимаме с внимание, но едно е сигурно - винаги има какво да научим от бюти рутината на човек. Маги е повод да споменем, че натуралното невинаги е по-добро.

Що се отнася до грим, в нея сякаш живеят две същества (макар да е зодия Скорпион). В половината от времето си, тя е абсолютно "гола" от грим - нито дори капка фон дьо тен, спирала, блясък - нищо... В другата половина тя е може би сред най-големите ексцентрици, които сме виждали. Ясно, че фотосесиите и ревютата са под стайлинг ръководството на дизайнерите, но тя изглежда толкова себе си в брутален и артистичен грим, дръзка и войнствена, пиково артистична. Харесваме как може и двете. Как естествената красота й отива, но сценичността и ексцесивността на грима разкриват смелото в нея. 

Тя никога не коментира диетата и тренировките си. Прекомерно (но симпатично) големия си нос и свръхмалките си гърди - също. Не знаем как поддържа това фино, но силно тяло, но фигурата, динамиката и флексибилността й са похвални и съвсем допълващи картината на нейната моделска същност. 

Колкото и наистина Скорпионова и титанично-красива да е Маги, съвсем обикновеното и човешкото в нея носят спокойствие на погледа и въобще сетивата. "Какво ме кара да се усмихвам? Това е лесно. Приятелите ми, ръцете на гаджето ми (и той като цяло), добрата храна, кучетата, уюта, да подкрепям хората, на които държа.“ А що се отнася до бъдещето? "Да поддържам ума си отворен. Възможностите винаги са налице и един избор винаги може да промени посоката. Опитвам се да живея толкова в настоящето, колкото мога, защото това е мястото, където съм сега, не можем да се върнем назад и никога не знаем докъде ще ни отведе животът. Затова е важно да останем присъстващи тук или добрите неща ще минат точно пред очите ни." Истинска красота. 

 

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 2 седмици

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя