Следва

Гледаме най-силния филм на годината "Земя на номади" от 23 април

5-те най-добри филма с Ейдриан Броуди по повод ЧРД48

Най-младият актьор, спечелил Оскар за главна мъжка роля, и единственият американец, получил френски Цезар в същата категория, е роден днес 

Movies & TV преди 2 години

Обичаме, когато нещата са съвсем прости. Като сега - той има рожден ден, ние, защото го обичаме и харесваме много и като актьор, и като мъж, гледаме поне един от тези филми, за да се порадваме на 48-те и на таланта му. В анкетата долу приемаме предложения кой от тези 5 да е дозата ни филмово удоволствие днес, защото изборът е нелек, а и нямаме, за жалост, 543 свободни минути днес. Ако вие имате - знаете какво да направите... 

Пианистът, 2002

Въз основа на спомените на оцелелия от Холокоста Владислав Шпилман, този филм разказва историята на полските евреи, когато нацистите нападат страната им. Историите за Холокоста винаги са трогващи и "Пианистът“ е един от онези филми, които успяват да уловят и предадат съвършено атмосферата на трагичното историческо случване. Броуди в ролята на Шпилман е честен, безкористен и гениален. Потвърждение за това е Оскар в категория "Най-добър актьор".

Якето, 2005

Война, амнезия, психично здраве, психологически експерименти, пътуване във времето и романтика правят "The Jacket" изключително необикновен филм. За да изиграе ролята на Джак Старк, Броуди се поставя пред физически предизвикателства - от отслабване до престой в килер за дълги периоди от време. Актьорът е придружен от Даниел Крейг и Кийра Найтли, които изглеждат не по-малко необичайно в ролите си. И всичко това изгражда една чудна кино композиция. 

"Дарджийлинг ООД", 2007

Ейдриан Броуди, Оуен Уилсън и Джейсън Шварцман играят враждуващите братя в комедията на Уес Андерсън. Те се събират отново във влак, който минава през Индия, а целта на пътуването е духовно самооткриване, което вместо това се превръща в приключение, изпълнено с кавги, шеги и романтични интриги. Фантастичната природа и красивата актьорска игра заслужават да се видят, да не говорим за зашеметяващите сухи равнини на Раджастан, които "надничат" през прозорците на влака. 

Отчуждение, 2011

Самият Ейдриан Броуди смята филма "Отчуждение“ за най-недооценената си роля. Ако този филм бе по-известен или имаше по-стабилно финансиране, Броуди можеше да получи поне още една номинация за Оскар. Той играе Хенри Барт, учител в гимназия, който се превръща в модел за подражание на своите ученици. Тази картина хвърля светлина върху нечестивата образователна система, нечестивите семейства, нечестивите хора.

Хотел Гранд Будапеща, 2014

Филмите, режисирани от Уес Андерсън, винаги са радост за очите и душата, но шедьовърът "Гранд Будапеща” е незабравимото му творение. Първо, това е най-касовият му филм, и второ, той за него той получава четири Оскара! Ралф Файнс играе очарователния и безобиден консиерж мосю Густав, а Ейдриан е не по-малко привлекателен в ролята на злодея Дмитрий Дегоф.

Анкета

Най-доброто с Ейдриан Броуди е?

More Movies & TV

"Луда по онова момче": Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс

Movies & TV преди 2 седмици

Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс – създателите току що обещаха четвърти филм от поредицата, съобщи Daily Mail. Феновете на комедията ще се радват и на Колин Фърт и Хю Грант в продължението, четем подробностите.