Следва

Royal family: защо Филип цял живот остана принц, а Кейт ще бъде кралица

Деймиън Люис след смъртта на съпругата си Хелън Маккрори: „Остави ни рано, но сме щастливи, че я имаше"

“Тя беше изключително героична в болестта”, каза звездата от “Милиарди” Деймиън Люис за покойната си съпруга, която почина от рак на 52-годишна възраст

Celebrities преди 2 години

Деймиън Люис отдаде почит на покойната си съпруга Хелън Маккрори, която почина миналата седмица от рак. Хелън беше на 52. 

50-годишната звезда от “Милиарди” почете любимата си Маккрори (най-известна с ролите си като Нарциса Малфой във филмите за Хари Потър и Поли Грей в “Peaky Blinders”) с емоционален трибют, публикуван в The Sunday Times, в който Люис разказва за живота на своята “брилянтна” жена.

„Много хора са говорили за нейната кариера и много повече ще продължат да го правят, така че аз няма да говоря за това. Прави ми впечатление, че този уикенд се случиха две неща: изблик на скръб и шок и едновременно празник на Хелън Маккрори като актриса и човек, - споделя Люис. - За това искам да говоря.”

„Хелън беше дори по-блестящ човек, отколкото актриса“, продължава актьорът. „Тя беше човек. Много повече ме интересува с кого съм, отколкото къде съм, казваше тя и искаше от мен да мисля същото. Тя живееше на принципа на добротата и щедростта. Искаше да покаже тези неща на света, за да го направи по-добър, за да накара хората да се чувстват по-добре.”
Люис продължaва да говори за това как Маккрори винаги „носи щастие“, като пише: „Дори когато умираше през последните си дни, когато разговаряше с прекрасните ни болногледачи, тя много пъти казваше „много благодаря“ в полублудно състояние. Не познавам друг, който да се радваше толкова много на живота. Способността й да бъде в настоящето и да се наслаждава на момента беше вдъхновяваща. Не се интересуваше от медитация. Нямаше истински интерес към рефлексията на личността; тя искаше да гледа навън, не навътре.”

Люис, който се жени за Маккрори през 2007 г., след като се срещат в постановката „Пет златни пръстена“ в лондонския театър „Алмейда“ през 2003 г., казва, че покойната актриса е оставила двете им деца - дъщеря им Манон, 14, и сина им Гъливър, 13, „твърде рано, но те са подготвени за цял живот”.

“Те носят в себе си безстрашието, остроумието, любопитството, таланта и красотата на майка си. Тя ни призова да бъдем смели и да не се страхуваме. Беше изключително героична в болестта си. Забавна, разбира се, щедра, смела, не се оплакваше, постоянно ни напомняше колко щастливи сме били заедно, колко сме благословени. Нейната щедрост се разшири, за да насърчи трима ни да живеем. Живейте пълноценно, използвайте възможности си, ходете на приключения.”

“Вече ми липсва”, добява Люис. “Но най-големият и изискан акт на храброст и щедрост е да “нормализираме” смъртта й. Тя не показа страх, горчивина, самосъжаление, само ни въоръжи със смелостта да продължим и настояваше никой да не бъде тъжен, защото тя е щастлива.”

„Смаян съм от съпругата си. Тя беше метеорът в нашия живот.”

Люис съобщи за смъртта на Маккрори в петък. „Тъжно ми е да съобщя, че след героична битка с рака красивата и могъща жена - Хелън Маккрори, почина спокойно у дома, заобиколена от вълна от любов от приятелите и семейството“, написа той в Twitter. “Тя умря, както живя. Безстрашно. Боже, обичаме я и знаем какъв късмет имaхме да я имаме в животите си. Отивай към небето сега, Мъничка, благодаря ти за всичко.”

Маккрори бе почетена след кончината си в социалните мрежи от звезди и приятели, включително Даниел Радклиф, Хелън Мирън, Джейсън Исакс, Дж. К. Роулинг, Том Фелтън, Килиан Мърфи и много други. 

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 9 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.