Следва

News Екстаз: Бургерът ми Vetements, суитчерът ми с прахови частици...

Гледаме най-силния филм на годината "Земя на номади" от 23 април

Отправяме се на вълнуващо пътешествие с най-титулувания филм на годината

Movies & TV преди 2 години

От този петък, 23 април, в избрани киносалони, ни предстои среща на голям екран с едно от най-добрите и открояващи се кинозаглавия на годината - "Земя на номади" на Клои Жао (The Rider, Вечните). Поразителен портрет на номадския дух и пътешествие през тъгата, изцелението, прошката, любовта и нуждата на човек да принадлежи, филмът на Жао е отражение на нашето време, белязано от желание за преосмисляне и промяна.

Двукратната носителка на „Оскар“ Франсис Макдорманд (Фарго, Три билборда извън града) влиза в ролята на Фърн - жена, която губи всичко след икономическия колапс на компания, стояща в основата на малък град в провинциална Невада, където живее и работи. В резултат Фърн се отправя на път със своя ван и обикаля Америка като съвременен номад, изследвайки живота извън границите на конвенционалното общество…

Специален поглед зад кулисите разкрива любопитни подробности за света на номадите, които са „пионерите на модерна Америка“ и за творческия процес зад този забележителен филм. В резултат на произхода си, режисьорката Клои Жао има различен поглед върху американската традиция и „американската мечта“. Определящи в нейното творчество са хората като индивиди и човешките преживявания като цяло. Тя използва езика на киното, за да разкаже за уникалния начин на живот на тези истински хора, които живеят в периферията на обществото и рядко попадат във фокуса на вниманието. Това, заедно с подхода на Жао към разказването на истории - да оставя самите герои да диктуват избора на актьори и локациите за снимки, превръщат "Земя на номади" във впечатляващо, автентично и уникално преживяване.


25-те най-добри нови филма на 2021: "Обещаваща млада жена", "Бял тигър" и останалите


"Земя на номади" е номиниран за 6 награди „Оскар“ и е основният фаворит в категориите за най-добър филм, режисура и главна женска роля. Филмът също така е носител на десетки престижни отличия, сред които по 2 награди „Златен глобус“ и БАФТА за най-добра драма и режисура, „Златен лъв“ във Венеция, както и Наградата на публиката на фестивала в Торонто.
Потегляме към "Земя на номади" в избрани кина, от този петък, 23 април.

More Movies & TV

"Луда по онова момче": Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс

Movies & TV преди 2 седмици

Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс – създателите току що обещаха четвърти филм от поредицата, съобщи Daily Mail. Феновете на комедията ще се радват и на Колин Фърт и Хю Грант в продължението, четем подробностите.