Следва

Безтегловният фон дьо тен

Beauty trend: стъклена кожа & рошави вежди

По всичко изглежда, че десетилетието на тежкият матов бюти тренд, въведен от клана Кардашян, си тръгва, прогонен от концепцията за натуралното, чисто лице

Face преди 2 години

И това ако не са добри новини за всички, които предпочитат допълнителните двадесет минути сън, пред двадесетте прекарани в старание за симетрия пред огледалото сутрин! K-beauty или още познатите като корейски бюти трендове са тук, за да ни спасят (Четете още: K-beauty: 10-те стъпки за божествена кожа на момичета от Корея).

Изборът е следният... безоблачна, медена или стъклена кожа, като и трите се уповават на идеята за натурално изравнен тен и силно хидратирано лице без черни точки. Всички обичат чистата и здравословно изглеждаща кожа, а glass skin тенденцията прави точно това. Тя предизвиква идеята за кристално чистото парче стъкло, като което кожата има за цел да изглежда. Крайният резултат е лице, толкова свежо и осветено, почти отразяващо, точно като стъкло.


Снимка: 100% Pure

И докато терминът често се свързва с чистота и рутинна грижа за кожата в много стъпки, стъклената кожа, може да бъде постигната с грим. И все пак, нека сме реалисти, не забравяйте, че текстурата на кожата е нещо напълно естествено и нормално; никой няма лице без пори. Въпреки това, с помощта на почистващ продукт, хидратант, тонер и хайлайтър, както и подходяща техника на нанасяне, със сигурност стъкленият вид ще бъде достигнат.

Let’s talk brows

Колкото до веждите, докато непостижимите стандарти за красота не правят услуга на никого, тази прищявка може да има положителна страна - мнозина започват да приемат естествените си вежди, независимо от гъстотата и дебелината им.

И така... възможна теория за #BushyBrow манията? Колкото по-обширни са веждите ви, толкова по-смели са израженията ви. Направете вашите гъсти и следващият път, когато се намръщите на човека, който ви прережда на опашката, може би ще схване намека.


Гъсти вежди - върнете ги обратно


За изненада, разрошените вежди могат да се случат не само с помощта на козметика. Хранителни добавки като биотин (познат още като витамин Н) и кератин подобряват растежа, а есенциите от кокос и чаено дърво помагат за изграждането на хидратираща бариера, която поддържа веждите здрави. Въпреки че няма доказателства, че ще ви осигурят Брук Шийлдс вежди, поне ще направят всяко косъмче по-здраво.

Ако все пак залагате на грим, в наши дни огромният брой козметика за подобряване на веждите е достатъчен, за да ви завърти главата. Добре познатите моливи запълват всички пропуски и подчертават формата. Пудрите също са бърз начин за запълване на по-големи пропуски - с тях не се постига подчертаването, което моливът успява, но специалистите определено препоръчат за постигане на по-пълен вид. И далеч не на последно място, геловете за вежди се явяват като най-голямата тайна на bushy brow натуралната естетика. Те добавят драматизъм и мокър ефект, като същевременно ги подчертават, за да изглеждат по-дебели и обемни.

Ето, че гримирането е улеснено и оптимизирано, а сутрешното доспиване - удължено. Е, може би не с мечтаните двадесет минутки, но с поне десет.

More Face