11 неща, които правим с косите си, а не трябва

11 неща, които правим с косите си, а не трябва

Младостта е състояние на ума и косата 

Първото и единствено правило за избор на ласкателна прическа е да ни харесва. Защото уверени ли сме - греем. Ситуацията с фризурата и един от естествените ни аксесоари - косата - не е съвсем проста и "харесването" идва с много изисквания, старание, внимание и умисъл. Целта е младост - в неконвенционалния смисъл. Искаме прическата да пасва на душевното състояние, стила и амбициите ни (поздрав за Козирозите сред вас). 

 

Разбираме, запознавайки се с мнението на Роксана Пинтилие, фризьор, базиран в Ню Йорк, и Грег Карсезе, майстор в сферата на фризьорството, че пътят към хубавата коса е послан с хиляди грешки и неразбирателства. Вслушваме се в 11-те съвета на Роксана за как да бъде коста ни млада, подходяща, силна - как тя да бъде нас и ние да бъдем нея. 


10-те прически за Пролет 2021: pixie cut, бретони, френски плитки и още


Вкарвайки се в мисловната призма на стилист, имаме предвид, че най-важни са формата на лицето, дължината и текстурата на косата, естественият цвят, начина, по който третираме и сме третирали косата си. Приемете това и като знак и покана да се откажете от настоящия си фризьор/стилист, ако той не се грижи за вас като за Рапунцел (или Самсон, ако сте мъж). 

Да е твърде дълга

Дългата коса е като гравитацията; тя като издърпва, издължава лицевите черти надолу, което само по себе си не е проблем, но ако имаме доста дългa, овална или диамантна форма на лицето, това води до леко вещерско изражение. Също така, тук е моментът да споменем златното правило, че е по-добре косата да е къса, отколкото повредена (от възрастта, третиране или използване на неправилни продукти).

"Косата ни изчерпва влагата и издръжливостта си с напредването на възрастта, точно както кожата“, обяснява Касезе. "Многото, но повредена или неподдържана коса може да ви състари.“ Но ако сте благословени с красива, здрава дълга коса, обичайте я, наслаждавайте се и позволявайте на всеки да ви завиди. "Ако косата ви е здрава и в добра форма, допада ви да е дълга и това ви отива (много важно), тогава непременно я носете с гордост."

Ако искате да поддържате дълга коса, Роксана Пентиле препоръчва много редовно да се подстригват и почистват краищата (на всеки шест до осем седмици, в най-добрия случай), защото цъфтящите краища също довеждат до изтъняване и нездравословно състояние на косата. А ако искате някаква по-драстична промяна, има някои много ласкателни преки пътища, които, за жалост, често водят до следваща злополука.

Да е твърде къса

Супер накратко казано: Ако сте сигурни, че се грижите добре за нея, не е нужно да се хвърляте на пиксита или друга мега-къси фризури. Освен ако не искате, естествено. Становището на професионалистите е да се подстригваме, само ако така ще се чувстваме по-добре, а не и по причини като "нямам сила и време да я поддържам" или "преживях емоционален катарзис, време е да си отрежа косата". Така или иначе, Касезе казва: "Мисля, че всяка жена на всяка възраст трябва да се чувства силна и уверена с прическа, която я кара да се чувства добре." Консултираме се със специалист (не взимаме драстични решения сами) дали бихме се чувствали добре "на късо."

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.