Следва

ЧРД, Принц Луи Кеймбриджски, сладурче такова!

Стилът на Ива Митева: Председателят на 45-ото Народно събрание

Излъчена от партията на Слави Трифонов - Има такъв народ, Ива Митева, родом от Разград, на 48 години, зодия Скорпион, е новият заемащ най-високата длъжност в държавата - Председател на Народното събрание на Република България

Celebrities преди 2 години

Дамата бе избрана с мнозинство в първия работен ден на настоящето Народно събрание, 15 април 2021 г., като замени на стола бившият председател - представителката на ГЕРБ Цвета Караянчева, в момента заместник-председател на Парламента, заедно с още 4-ма души, представители на парламентарно представените партии. С това Ива Митева, по мъж Рупчева, става третата жена в историята ни, седнала на председателското място в Българския парламент, след Цецка Цачева и Цвета Караянчева.

Преди да започнем да я гледаме всеки ден от телевизорите си и онлайн, както и да я слушаме по БНР, знаехме много малко за госпожа Митева. Отдавна служител на Парламента, конкретно отпреди 21 години, последно е ангажирана като Директор на дирекцията по право в НС. Преди това има тригодишен стаж в Министерството на правосъдието. Хоноруван преподавател в НБУ, лектор към СУ и Института за публична администрация. Очевидно, миловидната Ива е технократ, експерт, професионалист в административната юрисдикция. Съпругът й Георги Рупчев е неин колега - юрист, изпратен от министър Данаил Кирилов в Брюксел като пълномощен министър по наказателно-правни въпроси към европейската съдебна мрежа по наказателни дела, съдебна реформа и върховенство на закона. Семейството има дъщеря на име Мила.

Снимките на Ива Митева, които открихме, за да илюстрираме този материал, са основно свързани с появите й в НС в качеството й на председател. Нямаме представа какъв е бил стилът на дамата преди, но предвид професионалната й биография, не допускаме да се е различавал съществено.

Адмирираме естествеността в поведението на госпожа Митева - общува леко, приятно притеснителна е, има хубаво лице с чудесно поддържана кожа и много приятно боядисана коса в нюанс, който стои перфектно на сините й очи. Прическата е подходящата, дължината на косата - също, липсата на бретон облекчава стремежът към приятен външен вид когато нямаш много време. Изключително адмирираме липсата на натруфеност и помпозност в бюти рутината на Ива Митева, откровено си признаваме, че от бухнали прически в стилистиката на 2000-те с изпънати на кичури бретончета и придаден чрез сешоар обем в косите, плюс тежък театрален грим от арената на парламента, ни става лошо.


Ах, защо не се омъжих за Слави Трифонов или историята на един предизвестен успех


Обраната, доста съвременна елегантност на Ива Митева по отношение на коса-лице-нокти (къс маникюр, класически червен или безцветен лак) се пренася някак синергично и в стайлинга на тоалетите й. От видяното дотук в период около седмица, седмица и малко, правим заключението, че госпожа председателят не се притеснява да облича дрехите си по няколко пъти - браво!, като определено твърдим, че стилът й е разпознаваем, делови, лесен за постигане и доста неин. Т.е., налице е стил. Прекрасна новина! В гардероба на Ива Митева откриваме две условни крайности - или черно/тъмнозелено/кафяво или ярко, но не монохром, а винаги меланжирано. Саката са прибрани, очевидно госпожа Митева не робува на модни течения (визираме свръхобемите в блейзърите, вкл. деловите сака, които са хитът на световната мода в момента), но има усет за детайл и постига умела игра между "забелязвам се - не се забелязвам" - тоалетите й са категорични, но нямат за цел да се натрапят или да крещят. Поли и панталони се радват на относителен паритет като предпочитания, при всички случай видно е, че Ива Митева има благодарна грацилна фигура, която носи на всякакви, почти, дължини, и на доста цветови интерпретации. Характерни за шефа на парламента са саката без яка или ревер, очевидно дамата има афинитет към тази кройка. Дрехите са съчетани с класически за занятието й бижута - дискретни обици, фини гривни, часовник, колиенце. Ива Митева видимо има сантимент и към брошките - аристократично украшение, с което трябва да си много зле, за да сбъркаш. Припомняме, че брошките са любими на кралица Елизабет, например.

Независимо какво ще се случи с живота и дълголетието на този парламент, Ива Митева е едно интересно в стилово отношение присъствие на политическата ни сцена, което, независимо дали ще продължи да ръководи работата на НС или не след известен брой седмици, ще остави приятна от гледна точка на външен вид следа в съзнанията ни. Разбира се, добре е госпожа Митева да има предвид все пак, че е Председател на Българския Парламент, което изисква цялата отговорност на света и по възможност по-малко съвети отстрани. Казваме това като бележка под линия, харесваме госпожа Митева и не ни се струва елегантно да й се нарежда на ухо от останалите дами в парламентарното ръководство как да си движи нещата. Иначе, пожелаваме успех!


Стилът на Мика Зайкова, доайенът на 45-ото НС


More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 16 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.