Следва

Men's Exhibit: Най-добре облечени мъже на Оскари 2021

Оскари 2021: Мария Бакалова покори събитието, вижте подготовката й

Мария, ти еволюираш с часове, възхищаваме ти се! 

Celebrities преди 2 години

Принцеса! Това е нашата Мария Бакалова от снощи - последната, най-важна вечер в сезона на наградите. Дори и без червен килим, по който да се разхожда, Мария Бакалова разказа по една отделна, невероятна, супер интригуваща история всеки път и с всичко, с което се появи през този така шеметен сезон на наградите. „От самото начало, дори преди да започне сезонът на награждаването, в главата ми се въртеше това - искам да съм като принцеса, моментът е такъв", разказва 24-годишната звезда от "Борат 2". Мария, както сама признава, има предвид съвсем конкретна принцеса. „Във филма Тутар е като Пепеляшка“, казва тя, описвайки характера си, който се превръща от дивата и пренебрегвана дъщеря на Борат в неговия безстрашен partner in crime. „И в реалния си живот се чувствам като Пепеляшка. Защото аз съм тази източноевропейска актриса с огромната мечта да бъда актриса в Холивуд, която смяташе, че това никога няма да се случи."

Така че, започвайки с първото си голямо награждаване, Златните глобуси през февруари, Бакалова и нейният стилист Джесика Пастър решават „да разкажат една история, много романтична, в която главната роля играе тази вълшебна принцеса.“ Тази история приключи на наградите Оскар късно снощи, на които Бакалова бе номинирана за Най-добра поддържаща актриса. Не спечели, но това няма никакво значение. Празничният момент, от който се гордеем, бе "облечен" в бяла рокля на Louis Vuitton и драматични диамантени бижута от Moussaieff Jewels. „Решихме, че дрехата трябва да е ярка и вдъхновяваща, такава, която може да обещае на хората едно добро ново начало“, каза по повод избора на тоалет вчера Мария. „Защото всеки край е ново начало.“


Оскари 2021 - Най-красивите рокли на вечерта и 10/10 за Мария Бакалова


Бакалова се опитва да не мисли много за Оскарите, когато продължението на Борат излиза миналата есен, независимо от отзивите, които почти единодушно я обявяват като един от най-ярките млади таланти в света. И дори след обявяването на номинациите на 15 март, докато тя е на снимачната площадка в Лондон на предстоящата комедия на Джъд Апатоу „Балонът“, физическото й присъствие на най-важното шоу за сезона се оказва несигурно. "С всичките забрани за пътуване си беше същинска лудост“, казва Мария, описвайки процеса, в който адвокат и нейните агенти й помагат да премине границата, а след това и карантината в Лос Анджелис. "Беше наистина, наистина лудост, но определено си заслужава. Това е миг, като никой друг."

Тъй като семейството й все още не може да пътува до Лос Анджелис, за да се присъедини към нея, Бакалова бе придружена на церемонията от агентката й Кейд Хъдсън, която тя нарича „ново семейство“. Как протича един толкова важен ден - научаваме от първо лице. 

Неделната сутрин преди тържествената церемония започва в хотелската стая в центъра на Лос Анджелис, а Мария носи суичър и панталон от Сами Райън. Заобикалят я десетки хора от екипа й - стилистът Пастър, фризьорът Байрон Уилямс, гримьорката Келси Денихан. Като част от подготовката, Мария прави терапия за свежест на лицето и шията от визажиста Иван Пол, след което минава през салона Mèche, където, „благодарение на невероятните Трейси Кънингам и Вайълет Терити... отново имам дълга коса“.

Роклята Louis Vuitton, избрана за вечерта, е изумителният завършек на тази красива история за една нежна принцеса. Дрехата е бяла, от „слой след слой след слой“ тюл, съчетана с дълбоко V деколте, украсено с диаманти. „Това е и модерно, и извън времето“, казва Бакалова. „Вълшебно е, принцеско и много романтично." За да избере бижутата, Бакалова посещава лично Moussaieff Jewels в Лондон, след което разказва, че е видяла „най-красивия  блясък някога... Съзнанието ми беше взривено в момента, в който влязох в магазина. Бях като, „Можем ли да ги вземем всичките?“

Прическата и гримът, създадени от Уилямс и Денихан, доразвиват темата за принцесата, като я надграждат. „За всяка актриса Грейс Кели е вдъхновение, но [Уилямс] има собствена версия“, казва Бакалова. "Той има свое лично, много модерно виждане за това как този имидж да заработи за мен." Денихан решава червилото да е ярко червено, за да изпъкне на фона на бялата рокля. Ефектът е постигнат чрез комбинация от различни, сравнително студени нюанси, за да се получи, по думите на самата Мария, "произведение на изкуството".

Изстреляна към най-голямата слава в ужасно странни времена, Бакалова на практика се среща за пръв път с колегите си, номинирани като нея в категорията Поддържаща актриса, в неделя вечерта. Удоволствие е да чуем възпитаните и мили думи, насочени към останалите дами, реално конкуренция, но много повече колеги и приятели, поставени от Академията на едно ниво с Мария чрез номинациите: „Искам да бъда като Глен Клоуз, Боже, бях толкова влюбен в нея, когато играеше Маркиза де Мертейл в „Опасни връзки“, казва госпожица Бакалова.

Съвсем естествено, предвид че това е първото официално живо парти на Мария след пандемията, актрисата е нервна в навечерието на наградите. „Стресирана и развълнувана съм - това ще бъде първото ми присъствено събитие“, казва тя. Но като всяка принцеса от приказките, тя също е готова да пристигне на бала: „Да нося Louis Vuitton, да нося Moussaieff - това е сбъдната мечта.“

Прекрасна си, Мария!

More Celebrities