Следва

Burberry, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Lunchtime Shopping: рокля с гол корем като на Оскарите, но по-бюджетна

2000-те са категорично и отново тук, само че понапудрени спрямо съвременността 

 

All fashion преди 2 години

В началото на 2000-те идеалната коремна преса в промеждутъка на джинсите с ниска талия и и кроп-топовете се считаше за признак на самоувереност и успех. Ако имаш идеално оформени мускули на корема, значи имаш пари за редовни тренировки с треньор и за правилно хранене. 

В сегашния исторически момент дизайнерите активно се връщат към модната тема от началото на хилядолетието, макар че не всички дефинират мисленето си по толкова директен начин като Никола Броняно в Blumarine или Кристиан Коуен. Голото коремче през 2021-ва е пак на мода, но този път изглежда по-скромно, едва видимо през деликатни прорези на роклите и блузите - перфектни примери са Зендея в нейната жълта Valentino и Ванеса Кърби в нейната Gucci на току що миналите Оскари. 


Оскари 2021 - Най-красивите рокли на вечерта и 10/10 за Мария Бакалова



Blumarine, Christian Cowan осень-зима 2021

Изгладнелите за секси внушения в модата надали ще бъдат удовлетворени от новия тренд - все пак дрехите през 2000-те бяха доста по-смели в това отношение. За носталгиците по епохата, които все пак не се решават на прекалено недискретни дупки, новостта е приятна. Роклите с отвор на корема (по-точно, някъде между коремчето и бюста) не изискват коремна преса от фитнес-списание, каквъвто е например безупречният пример на Парис Хилтън. Като цяло съвременната мода не изисква от нас денонощни набези във фитнес залата и изнурителни диети - най-важното е да ни е удобно в това, което обличаме.

Най-добрият подход? Монохромни варианти, като при Зендая и Ванеса. Такива има в Mango, Dion Lee и Christopher Esber. Рокли с цветен пролетен принт изобилстват в колекциите на Raey и Zara, а нашият личен фаворит е черно-бялата Proenza Schouler, вертикално "прорязана" не само на корема, но и в областта на бюста. Enjoy our/your choice!


RAEY, Elasticated cut-out floral-print cotton dress, 1050лв


Christopher Esber, looped cutaway sleeveless dress, 1550лв


DION LEE, Cutout embellished gathered knitted midi dress, 1580лв


PROENZA SCHOULER, Knotted cut-out checked maxi dress, от 3480лв на 1045лв


MANGO, Cut-out linen-blend dress, 89лв


Jonathan Simkhai, cut-detail flared dress, 550лв


Reinaldo Lourenço, cut out halterneck dress, от 1710лв на 685лв


Seen Users, cutout mini dress, 1962лв


Zara, Cut-out dress with belt, 139лв


Zara, Gingham check cut-out dress, 80лв

  

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 4 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 22 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.