Следва

Burberry, Fall 2021, READY-TO-WEAR

Lunchtime Shopping: рокля с гол корем като на Оскарите, но по-бюджетна

2000-те са категорично и отново тук, само че понапудрени спрямо съвременността 

 

All fashion преди 2 години

В началото на 2000-те идеалната коремна преса в промеждутъка на джинсите с ниска талия и и кроп-топовете се считаше за признак на самоувереност и успех. Ако имаш идеално оформени мускули на корема, значи имаш пари за редовни тренировки с треньор и за правилно хранене. 

В сегашния исторически момент дизайнерите активно се връщат към модната тема от началото на хилядолетието, макар че не всички дефинират мисленето си по толкова директен начин като Никола Броняно в Blumarine или Кристиан Коуен. Голото коремче през 2021-ва е пак на мода, но този път изглежда по-скромно, едва видимо през деликатни прорези на роклите и блузите - перфектни примери са Зендея в нейната жълта Valentino и Ванеса Кърби в нейната Gucci на току що миналите Оскари. 


Оскари 2021 - Най-красивите рокли на вечерта и 10/10 за Мария Бакалова



Blumarine, Christian Cowan осень-зима 2021

Изгладнелите за секси внушения в модата надали ще бъдат удовлетворени от новия тренд - все пак дрехите през 2000-те бяха доста по-смели в това отношение. За носталгиците по епохата, които все пак не се решават на прекалено недискретни дупки, новостта е приятна. Роклите с отвор на корема (по-точно, някъде между коремчето и бюста) не изискват коремна преса от фитнес-списание, каквъвто е например безупречният пример на Парис Хилтън. Като цяло съвременната мода не изисква от нас денонощни набези във фитнес залата и изнурителни диети - най-важното е да ни е удобно в това, което обличаме.

Най-добрият подход? Монохромни варианти, като при Зендая и Ванеса. Такива има в Mango, Dion Lee и Christopher Esber. Рокли с цветен пролетен принт изобилстват в колекциите на Raey и Zara, а нашият личен фаворит е черно-бялата Proenza Schouler, вертикално "прорязана" не само на корема, но и в областта на бюста. Enjoy our/your choice!


RAEY, Elasticated cut-out floral-print cotton dress, 1050лв


Christopher Esber, looped cutaway sleeveless dress, 1550лв


DION LEE, Cutout embellished gathered knitted midi dress, 1580лв


PROENZA SCHOULER, Knotted cut-out checked maxi dress, от 3480лв на 1045лв


MANGO, Cut-out linen-blend dress, 89лв


Jonathan Simkhai, cut-detail flared dress, 550лв


Reinaldo Lourenço, cut out halterneck dress, от 1710лв на 685лв


Seen Users, cutout mini dress, 1962лв


Zara, Cut-out dress with belt, 139лв


Zara, Gingham check cut-out dress, 80лв

  

More All fashion